Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Marić o koeficijentima: Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.10.2019.
u 20:18

Marić je rekao da su okrenuli trendove i da se javni dug smanjuje, da drže rashode pod kontrolom, da su kamate pale te da nam je rejting popravljen

Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci - rekao je večeras ministar financija Zdravko Marić u Dnevniku Nove TV odgovarajući na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju uređivanja koeficijenata plaća, prenosi Dnevnik.hr.

Marić za kompenzacijske mjere dok se ne sredi pitanje koeficijenata mora osigurati 150 milijuna kuna, a na pitanje ima li taj novac kaže da nije predviđen.

- Dakle, što se tiče plaće, vidjet ćete i u prijedlogu proračuna za iduću godinu, od ukupnog povećanja proračuna dvije su ključne stavke. S jedne strane, to je jedna milijarda i 700 milijuna kuna više za mirovine i mirovinska primanja. I drugo, jednako toliko je predviđen iznos za plaće - rekao je Marić.

- Što se tiče politike plaća, tu moramo biti jasni. Povećanje plaća je ispred prijedloga o povećanju osnovice. No kao što sam i danas govorio, i sada ću ponoviti – mi smo otvorili jednu vrlo važnu temu koja i u medijskom i javno prostoru dobiva sve više prostora, a to su koeficijenti i dodaci, koje ne smijemo zaboraviti jer je plaća umnožak i zbroj tih elemenata - dodao je.

Na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju ako Vlada donese političku odluku da se ide u uređivanje koeficijenata odgovorio je:

- Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci. Ne čekamo nešto što će se događati ne znam kada i da se ništa ne događa.

Marić je rekao da je sazrelo vrijeme da se postavi pitanje što dobivamo za uslugu od državne javne službe.

Marić je također rekao da su okrenuli trendove i da se javni dug smanjuje, da drže rashode pod kontrolom, da su kamate pale te da nam je rejting popravljen.

VIDEO Ivana Pernara straža iznijela iz sabornice:

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
20:50 29.10.2019.

Što će im koeficijenti kad pola godine ne rade.

JM
jasminko.mandura
20:49 29.10.2019.

Pismen čovjek, radi mirno svoj posao, medijski se ne eksponira, najučinkovitiji ministar do sads

BR
brojevi
20:53 29.10.2019.

Pravi ministar u najboljoj Vladi do sada. Sindikalni vođe kao mala djeca u trgovačkom centru a ni svjetla pozornice nisu za odbaciti. Jest da su neki polupismeni ali dragi Bože tko smo mi da sudimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije