Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE VIDIO SPECIFIKACIJE

Marić još ne zna koliko će koštati Ured bivše predsjednice

Zdravko Marić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
13.02.2020.
u 10:02

Mediji navode kako će bivša predsjednica Grabar-Kitarović već ovog tjedna podnijeti zahtjev Vladi da joj osigura prostor u kojem bi bio njezin Ured.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak kako još nije vidio specifikaciju troškova za Ured bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

"Ne znam, nisam vidio specifikaciju, ako je poslano u Ministarstvo financija nisam vidio", rekao je Marić uoći sjednice Vlade.

Dodao je da će sve komunicirati kada on i Ministarstvo budu imali više informacija. "Ne znam ni broj ljudi, ni broj zaposlenih, ni prostor, ne mogu napamet iz glave govoriti", kaže Marić.

Mediji navode kako će bivša predsjednica Grabar-Kitarović već ovog tjedna podnijeti zahtjev Vladi da joj osigura prostor u kojem bi bio njezin Ured. Osim prostora, ima pravo i na službeni automobil, vozača i osiguranje.

Bivša predsjednica također će u prvih šest mjeseci imati pravo na naknadu u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.

Video: Relković: Ured bivše predsjednice je parainstitucija koja šteti ugledu Hrvatske

 

Komentara 3

ŽO
žoržet
10:45 13.02.2020.

možda bu se gospođa sad, kad je njezina 'agenda' malo olakšala od silnih obveza i 'brendiranja', preselila u, primjerice, visoku!?! pa odonud nastavila s obećanjima o maloj švicarskoj, ingenioznoj 'uspravnici', plaćama od 8000 eurića... uz, jasno, pečenje i distribuciju 'kolača'ča' uz pjesmu, voćne jogurte i zagrljaje???

MA
marijaqwer
12:41 13.02.2020.

Teško se skinuti sa troška poreznih obveznika. Uzeti će do posljednje kune.

Avatar kozorog
kozorog
10:28 13.02.2020.

kad je došla, bila je osvježenje na sceni, a sad kad odlazi postaje sve jadnija. njen problem se neće riješiti uredom bivšeg predsjednika rh, u vinogradskoj, ili kod sestara milosrdnica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije