Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložen pritisku

Margetić nakon sastanka s premijerom Plenkovićem prekinuo štrajk glađu

Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.10.2018.
u 21:50

Andrej Plenković primio je u petak navečer u Banskim dvorima istraživačkog novinara, na njegov zahtjev i pozvao ga da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u petak navečer u Banskim dvorima istraživačkog novinara Domagoja Margetića, na njegov zahtjev i pozvao ga da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio, izvijestila je Vlada na svojim internetskim stranicama.

Margetić je prenio svoje zabrinutosti zbog, kako tvrdi, pritisaka kojima je izložen u svom novinarskom poslu, dok je predsjednik Vlade Plenković ponovio snažnu privrženost Vlade poštivanju slobode medija i rada svih novinara.

Informacije o zabrinutostima bit će proslijeđene nadležnim tijelima, navodi se u priopćenju. Dodaju da je premijer pozvao Margetića da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio.

Margetićevi prijatelji potvrdili su Hini tu informaciju. "Točno je, nakon sastanka s premijerom smatra da je većina njegovih zahtjeva pokrenuta i prekinuo je štrajk glađu“, stoji u odgovoru Hini.

Istraživački novinar Margetić bio je u štrajku 44 dana zbog prijetnji i napada kojima je kako bio izložen. Po podacima kojima raspolaže HND, a koji su dostavljene policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu pravosuđa i Državnom odvjetništvu, Margetić je u zadnjih nekoliko godina prijavio niz prijetnji smrću, napada na imovinu i doživio dva fizička napada od kojih je jedan okvalificiran kao pokušaj ubojstva.   

Komentara 13

JU
juma
23:02 19.10.2018.

Prvi zahtjev mu je bio da mu se vrati zena koja ga je napustila, a drugi da mu se vrati radno mjesto na jednoj privatnoj televiziji. Zanima me samo kako Plenkovic misli ispuniti ove zahtjeve ili ce ga ipak poslati onima koji bi trebali biti nadlezni za ovakve slucajeve?

MI
misho32
00:34 20.10.2018.

čime se bavi taj briselski lutak , prima tog bolesnika kao nekog istraživačkog novinara , a taj poremečen tip nakon što ga je Haag optužio zbog zbog Mesića , odnosno ucjenio , radi za sotonsku masomeriju kao i Plenki.

PS
psyhotic
22:04 19.10.2018.

nije trebao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije