Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA PRIČA

Margareta Sedlarević izgubila i drugu nogu: 'Svijet mi se srušio'

Margareta Sedlarević
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
19.08.2015.
u 17:40

Do zadnjeg trenutka nadala sam se da će krenuti nabolje, kaže Margareta

Mlada Brođanka Margareta Sedlarević, koja je u prometnoj nesreći 25. travnja 2013. izgubila desnu nogu, sada je ostala i bez lijevog stopala. Nju i još dvije učenice na putu iz škole očevim je BMW-om brzinom od 93 kilometara na sat pokosio Deni Župan (22). Od teških ozljeda jedna je djevojka preminula, druga je teško ozlijeđena, a danas 17-godišnja Margareta ovog je ljeta unatoč liječničkim naporima ostala i bez druge noge. Stopalo se potpuno izokrenulo pod cipelom koja je u sebi imala dva kilograma plastike, živci su nepovratno oštećeni i liječnici su ga morali amputirati.

– Do zadnjeg trenutka nadala sam se da će krenuti nabolje. Nažalost, ispalo je najgore. Cijeli mi se svijet srušio. Da mi nema tete Ane, ne znam kako bih sve to izdržala – kaže Margareta. Otkako se vratila iz bolnice, na svakodnevnom je rehabilitacijskom programu. Sada je opet očekuju liječenje, putovanja, oporavak, vježbanje, previjanje i učenje hodanja, ali ovaj put s dvjema protezama. Svi koji joj žele pomoći mogu to učiniti uplatom na tekući račun njezine udomiteljice Ane Dobrić HR1124840083212453038 u Raiffeisen banci, ali i posjetom na njihovu kućnu adresu u Međimurskoj 1C u Slavonskom Brodu. Margareti će pomoći i lijepa riječ.  

– Teško nam je. Megi je stalno u krevetu, čekamo da rana zaraste. Deni nas nikada nije došao posjetiti. Razumijem da čovjek nešto napravi iz nehata, ali opet mora pogledati što je ostavio iza sebe – kaže udomiteljica Ana.

Župan je na brodskom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora. Njegov odvjetnik Alojzije Fiuri na presudu je uložio žalbu koja će se rješavati u rujnu ili listopadu. U međuvremenu je u sklopu odvojenog postupka protiv tvrtke odgovorne za održavanje cesta dobio nalaz Fakulteta prometnih znanosti, prema kojemu je postojala rupa koja je izazvala destabilizaciju vozila.

– Uvjeren sam da će Županijski sud uvažiti naše argumente, poništiti presudu i cijeli postupak vratiti na početak – rekao je Fiuri.

>> Majka poginule Ivone: Župani su poslali pismo, ali tu nema sućuti

>> Otac ozlijeđene Anamarije: Ovo je smiješno!

Komentara 26

LO
lopine
18:01 19.08.2015.

Moja podrška da budeš čvrsta i jaka u glavi, a naći češ način da taj fizički nedostatak previše ne utječe na život. Još jednom ljepi pozdravi.....

DU
Deleted user
17:50 19.08.2015.

Želim ti sve najbolje u oporavku

IL
iluzionist
18:05 19.08.2015.

Nedaj se lijepa curo! Organiziraj si zivot najbolje sto mozes. Ima ih previse pokretnih a s propuhom u glavi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije