Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE DENIJU ŽUPANU

Otac ozlijeđene Anamarije: Ovo je smiješno!

suđenje
Foto: Vedran Balen
1/3
13.11.2014.
u 18:10

Sabljak smatra kako se previše pozornosti posvećuje tome koliko je duboka rupa na asfaltu

Ovo je smiješno – prokomentirao je Željko Sabljak iz Magić Male nastavak suđenja Deniju Županu (21) na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Sabljak je otac jedne od triju djevojaka koje je Župan očevim BMW-om prije godinu i pol dana pokosio na nogostupu prilikom povratka iz škole.

Naime, današnja rasprava u cijelosti je bila posvećena rupi, odnosno ulegnuću u asfaltu nedaleko od mjesta tragedije koja je, prema mišljenju obrane, jedan od glavnih uzroka nesreće. Sabljak smatra kako se previše pozornosti posvećuje tome koliko je duboka rupa, koliki joj je promjer, koliko je udaljena od ruba ceste i slično, o čemu je danas detaljno govorilo četvero svjedoka.

- Nažalost, sustav je takav kakav je i ja kao roditelj na to ne mogu utjecati. Moja kćer sve više tone u depresiju. Počela je još jedna školska godina, a ona više nije ono što je bila. Što se tiče Župana, moj je stav da se to moglo svakome dogoditi, ali bitno je ostati čovjek i reći oprosti, a od njega i njegove obitelji to nismo doživjeli – rekao je Željko Sabljak.

Županov branitelj Alojzije Fiuri ne osporava krivnju svog klijenta u dijelu koji se odnosi na činjenicu da je vozio brzinom većom od dopuštene, ali i dodaje kako nije kriv samo on.

- Mi tražimo presudu koja će voditi računa o tome da suodgovornost za nesreću svakako snose i odgovorne osobe iz tvrtke Cestar. Oni su dopustili da opasno oštećenje na cesti, koje je izazvalo destabilizaciju Županova vozila, stoji mjesecima pirje nesreće, a onda su ga zakrpali dva dana nakon nje – kaže Fiuri.

Od posljedica prometne nesreće Ivona Srećković je preminula, Margareta Sedlarević je ostala bez noge, dok je Željkova kćer Anamarija Sabljak zadobila prijelome nadlaktice, potkoljenice i zdjelice, nagnječenje bubrega i iščašenje oba bubrega.

Komentara 5

DU
Deleted user
18:54 13.11.2014.

veoma tuzna i na zalost klasicna prica....zna se tko je i zasto kriv ali ali ali....jednostavno....da je vozio sporije do nesrece nebi doslo ni da je famozna rupa na cesti i postojala...imate znak ogranicenja i svako krsenje toga prometnog propisa u slucaju prometne nesrece tereti prekrsitelja propisa...zato i policija kaznjava prekoracenje brzine jer je takva voznja opasna po druge sudionike u prometu...sad bi ja njega 30 g. u zatvor a on si nek tuzi odgovorne za rupu do mile volje...

VK
vk52
19:09 13.11.2014.

Ko o cemu komunisti o zataskavanju povoljnih i utecajnih.Jeli taj zutokljunac i tatin i mamin sin napravio saobracajnu nesrecu i ubio i ostetio druge i neduzne osobe?Je, i treba zato odgovarat bez trazenja ko je jos kriv.Kriv je ko je upravljao autom i nije prilagodio brzinu voznje.Koji god ga sudac oslobodo krivnje tog sudca treba zatvoriti dozivotno u remetinac bez povratka.

GO
gogs0302
19:26 13.11.2014.

Jednu djevojku je usmrtio, dvije teško ozlijedio, njihove obitelji uništio, a on se uz pomoć odvjetnika izvlači na rupu na cesti. Prestrašno, ali to je "normalno" u našem pravosuđu, jer su se mnogi izvukli, uz brojne olakotne /naročito bogati/, npr.Mačešić/one2play/, Lovrićka... Koja svrha što su kazne za ubojstvo u prometu 3-12 god. kada su suci puni samilosti prema vozačima i uglavnom ih kažnjavaju uvjetnim ili kaznama ispod zak.minimuma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije