Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STJEPAN ČOŠIĆ

Maratonac koji je u jednom danu istrčao dva maratona

Maratonac Stjepan Čošić
Stjepan Čošić
27.06.2023.
u 18:54

Prvi maraton je trčao u Beogradu i taj maraton nosi naziv "Tar Tan maraton“. Njegov start bio je u 8 sati ujutro i taj beogradski maraton je istrčao za 4:44:17 sati.

Vukovarski maratonac Stjepan Čošić (46), koji inače radi kao policajac, poznat je kao veliki zaljubljenik u trčanje. Čošić je s trčanjem utrka i maratona započeo 2008. godine i do sada je trčao utrke u nizu država, a i u Vukovaru organizira utrke maratona. Uostalom i član je Kluba 100 maratona.

Međutim, iako je znao i sam u nekoliko dana za redom istrčati po nekoliko maratona proteklog vikenda Čošić je i za svoje standarde otišao korak dalje. Naime, on je u subotu 24. lipnja u jednom danu istrčao čak dva maratona, odnosno dvije utrke od 42,2 kilometara ili ukupno 84,4 kilometara!!!

Prvi maraton je trčao u Beogradu i taj maraton nosi naziv "Tar Tan maraton“. Njegov start bio je u 8 sati ujutro i taj beogradski maraton je istrčao za 4:44:17 sati.  Odmah poslije maratona u Beogradu otišao je u Novi Sad gdje je istrčao 14. Noćni novosadski maraton. Maraton u Novom Sadu je startao u 20:00 sati i Čošić ga je istrčao za 5:16:18 sati.  Na taj način Čošić je postao jedini ili pak jedan od rijetkih trkača uopće na svijetu koji je u jednom danu istrčao dva maratona.

Tijekom godina trčanja Stjepan Čošić je do sada istrčao ukupno 183 maratona što očigledno nije njegova konačna brojka. Trenutno je na 4. mjestu u Hrvatskoj po broju istrčanih maratona. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Velika Gorica: Siniša Drobnjak započeo svoj 48-satni humanitarni maraton

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije