Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 milijarde za istraživanja
Povratak na članak

Jadran će bušiti pet kompanija na 10 istražnih polja

Crna Gora je naš prijatelj, konstantno smo u kontaktu i radimo zajednički na projektu. Vrlo brzo ćemo potpisati memorandum o istraživanju ugljikovodika, a do faze eksploatacije riješit ćemo pitanje granice, kaže ministar Vrdoljak

Komentari 22

LI
liskovaca
16:00 02.01.2015.

đubrad rasprodaje zemlju a sve kako bi uhljebi i glasačka mašinerija dobila plaću!!! Fuj gdje živimo! Nije mi jasno zašto se branitelji ne probude i naprave državni udar te preuzmu vlast! Zar su se za ovo borili?????

VL
MA
matildica
15:54 02.01.2015.

pomoli se hrvatski narode vrag je zaista zavladao ljepom našom

VL
KA
kafka
15:11 02.01.2015.

Sve je to "Bogu za plakat". . . . .

VL
ST
strsljen2013
14:22 02.01.2015.

Ovaj MEDOILGAS je malo jača korporacija kada nema ni svoje internet stranice ili se skrivaju iza nečijeg imena. Ne daj Bože da je ona karta poslovanja točna.

VL
Avatar patkovic
patkovic
15:51 02.01.2015.

jel to leglo il treba pisat projekt a usput kupit vazelina za svaki sučaj

VL
PI
pismeni
18:58 02.01.2015.

Stranka Održivi Razvoj Hrvatske (ORAH) predsjednice Mirele Holy šuti! Ona sama vlakom putuje sa predsjednikom Josipovićem do Karlovca i šuti. Pa ako već ŠUTI neka ZAŠUTI!

VL
BA
beto_alonso
00:25 03.01.2015.

Napokon jedan projekt Vlade koji ima glavu i rep. Sve je odlično napravljeno, od izbora Spectuma i IHS-a kao snimatelja seizmika i glavnog konzultanta pa do dodjele istražnih područja. Ovo je pokazatelj što i kako dalje u Hrvatskoj i na koji način se privlače respektabilni investitori. Očekujemo novi natječaj na kopnu a potom i u Dinaridima. Exxona, Chevrona i ostalih velikih nema jer su u fazi procjene procijenili da su moguća nalazišta za njih mala i uz ovu cijenu nafte (pala sa 115 na 60$ po bbl) nisu naročito ekonomski zanimljiva. Ipak, Marathon, ENI i OMV su respektabilne kompanije. MedOil je nebitan, ionako je u konzorciju s ENI-jem gdje će poslove voditi ENI.

VL
ME
Medo123
16:13 02.01.2015.

Ako zafrknu Jadran i nase lijepo plavo more trebat ce jedan linc na Zmajlovicu jer da isod Jadrana ima nafte i plina kao u Katru to nebi bilo dosta da nadoknadi takvu stetu

VL
Avatar imotska115
imotska115
15:45 02.01.2015.

Evo sad i mi mozemo ocekivat katastrofu kao i Golf of Mexiko. I siguran sam da tu nece procurit niti jedna kap ulja kod busenja. Ode nas plavi jadran, i nece tu biti vise plavih zastavica na plazama. Samo kad doznaju turisti sto se radi u jadranu nece vise biti onako kako je to bilo nekada. Kad pogledas mapu gdje ce busit izgleda da ce biti toranj na svakih 5km, a ponegdje i blize. Gdje ste sada zeleni. ORAH raste na zemlji a ne na moru jeli to istina?

VL
Avatar imotska115
imotska115
23:54 02.01.2015.

Da 4 milijarde za busenje, ali ne u proracun drzave, sve dok ne nadu ulje ili plin, i tek onda mozda ce nama nesto ostat. Kad zagade jadran onda ce otici i mi ceo platit da ocistimo jadran od ulja.

VL
DU
Deleted user
16:03 02.01.2015.

strucnjacima..za buzanja..jadranskog mora i hrvata..a sta ce bit..kad buzanja prestanu..i ostanu samo rupe u proracunu..a sta onda..mogli bi lako..svi skupa sa morem..biti usisani..i zavrsit..nigdi u kini..a na nasa mista..dodju..kinesko more i kinezi..

VL
SV
smiljan vuk
16:20 02.01.2015.

Tko je zaduzen u vladi za HTZ da kazni Vrdoljaka jer nema SLEMA na glavi??

VL
CR
crocro
18:53 02.01.2015.

Za "sitniš" se rasprodaje cijeli Hrvatski Jadran. Zapamtite, sve je to sitniš. Da prevedem, od svega će Hrvatska dobivati smo mrvice, glavninu ne vjerujem. Glavninu će dobiti eksploatatori. A što će dobiti Hrvatska za ne daj dragi Bože neku havariju i to malo jaču havariju. Na to niti pomisliti ne smijemo i ne daj Bože da se to dogodi. Da li bi onda mogli računati na redovan protok turističkog profita od čistog, bistrog i toplog mediteranskog mora, koji je desetljetna tradicija europskih i svjetskih turista. Referenduma o mišljenju građana nije bilo jer valjda misle da su oni ti koji automatizmom imaju pravo jer su ih građani birali. Ako je gotovo, gotovo je. Ali kada počne ozbiljno bušenje i prava profitna eksploatacija, svi molimo Boga da prođe sve u najboljem redu dok ne isisaju naftu i plin. Kada jednog dana više u rezervoarima ne ostane ništa, oni će se povući, odvući platforme u rezališta, a Hrvatski nasljednici tj. mladi naraštaji, u nasljedstvo će dobiti prirodne resurse u obliku praznih bazena, a oni će svojoj djeci moći reći tko je došao crpsti i bogatiti se na Hrvatskim resursima. A nasljednici će samo moći konstatirati: siromašni smo jer sami nismo crpili našu naftu već tuđinci. Za naše gospodarenje nije ostalo ništa. Sve su rasprodali i dali u koncesije tuđinima, samo su mislili na sebe a na nas nisu računali. To im ne možemo oprostiti.

VL
DU
Deleted user
21:07 02.01.2015.

Crna Gora je njegov prijatelj moj nije sigurno.

VL
GU
gustirna
17:50 02.01.2015.

Koliko li su crveni kmeri zamaglili na sibirskim nalazistima 'bijele noci' ......kaze balenovicka 20 miljardi dolara.koliko li su crveni kmeri zamaglili na sirijskim nalazistima nafte........kaze balenoviska oko 20 miljardi dolara.....koliko li ce crveni kmeri zamagliti na jadranskim nalazistima nafte .....doznati cemo uskoro kada padnu oni i njihov dorh.....

VL
AN
Android
18:02 02.01.2015.

Exxon Mobile, Shell, Petrobras, Chevron, Total - oni ne daju dovoljno visoku proviziju.

VL
BB
brle brkić
13:14 03.01.2015.

nije dosta štosu zagadili cijeli svijet neg treba i jadran malo zamutit prečist je.

VL
SS
sokac sa drave
15:56 02.01.2015.

Sto prije poceti busiti i neka se more zagadi.Sta ce nam turisti kada drzava nema koristi,stalno turisticke blagajne prazne.Dosta je bilo prodavati cisto more,drzavu varati ne placanjem poreza.Kamenjarci nema vise igranja picigina,piti crnoga vina,sijati,briskule i balote.Lijencine biti ce opet kopanja kukuruza u Slavoniji i Vojvodini.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.