Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marasović kažnjen sa 15.000 kuna zbog Mucalove vojne knjižice

Prije dvije godine dr. Duje Marasović u Dnevniku 3 mahao je vojnom knjižicom Duška Mucala i nazivao ga "kosovcem"
21. kolovoza 2012. u 13:07 1 komentara 6 prikaza
'04.10.2010., Split - Izvaredna presica HDZ-u vezi Zeljka Keruma kojom najavljuju rusenje vlasti na gradskom vijecu. Na konferenciji je govorio Dujomir Marasovic, predsjednik splitskog HDZ-a. Photo: N
Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'

Dujomir Marasović, bivši predsjednik splitskog HDZ-a i aktualni saborski zastupnik, nepravomoćnom odlukom Općinskoga suda u Splitu Dušku Mucalu, v.d. intendanta HNK Split, treba platiti 15.000 kuna zbog povrede prava osobnosti. Naime, Mucalo je tužio dr. Marasovića jer je u listopadu 2010. gostujući u HTV-ovu Dnevniku 3 mahao Mucalovom vojnom knjižicom tvrdeći da je bio "kosovac".

– Duško Mucalo radio je za Službu državne bezbednosti bivše Jugoslavije. Nedopustivo je da dvadeset godina nakon dolaska demokracije na čelo splitskog HNK postavimo čovjeka koji je ‘'kosovac’', a uz to je i nekompetentan – tvrdio je dr. Marasović izravno u TV programu dan uoči sjednice Gradskog vijeća Splita na kojoj se odlučivalo o izboru Mucala za v.d. intendanta.

Mucalo nije osporavao vjerodostojnost vojne knjižice, a od Marasovića je sudskim putem tražio 110.000 kuna. Sudac Joso Puljić ocijenio je da je Marasović kriv, ali je dosudio znatno manji iznos. U vrijeme izbijanja afere postavilo se i pitanje odakle dr. Marasoviću vojna knjižica Duška Mucala. On je tvrdio da mu je netko nepoznat ubacio u poštanski sandučić.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak