Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIKATAN PROIZVOD

Maraska osvaja tržište Emirata: Kreće distribucija i popularnog zadarskog likera

Zadar: Tvornica pića Maraska ima proizvodnu liniju likera Madre Badessa
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
14.03.2024.
u 18:43

Prva isporuka Maraschina stigla je u Dubai prije nekoliko tjedana te smo se odmah odlučili organizirati prvi Maraschino Masterclass za barmene u Dubaiju, objavljeno je

Tvrtka Maraska nedavno je potpisala ugovor o distribuciji Maraschina s jednim od najvećih distributera za jaka alkoholna pića u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Riječ je o Maritime and Mercantile International-MMI koji ima svoje poslovnice u 42 države svijeta te posjeduje čak 23 trgovine u UAE gdje je dozvoljena prodaja alkohola, priopćili su danas iz Stanić Grupe, koje je Maraska članica, a na tržištu UAE prisutna je već gotovo desetljeće s brendom Juicy sokova.

- Imamo unikatan proizvod koji već stoljećima oduševljava ljude diljem svijeta i došao je trenutak da ga napokon repozicioniramo na svjetskoj sceni. Zato smo jako ponosni što smo upravo s MMI-om uspjeli dogovoriti distribuciju Maraschina, jer nam ta suradnja osigurava najbolje mogućnosti na tržištu UAE. Samo Dubai broji 3,5 milijuna ljudi, što je kao jedna mala Hrvatska. Strateški položaj postavio ga je kao važnu točku za međunarodna poslovanja i putovanja, a brzi ekonomski rast i ambiciozni projekti pozicionirali su ga kao regionalnog lidera u barskoj i noćnoj zabavi. Prva isporuka Maraschina stigla je u Dubai prije nekoliko tjedana te smo se odmah odlučili organizirati prvi Maraschino Masterclass za barmene u Dubaiju kako bismo im približili bogatu povijest našeg zadarskog likera od višnje maraške - izjavila je Nina Christina Stanić, članica uprave Stanić Grupe za marketing.

Slaven Macura, poznati barmen iz Dubaija hrvatskog podrijetla s dugogodišnjim iskustvom istaknuo je kako smatra da se Maraschino odlično uklapa u Dubai scenu koja je izuzetno dinamična, stalno se traži nešto novo i drugačije, postavljaju se nove granice u svijetu mixologije i to nam otvara mogućnost da pozicioniramo Maraschino kao novi „in“ sastojak za koktele“.

Maraschino je, naime, neizostavan sastojak svjetski poznatih koktela puput Aviationa, Hemingway Daiquiria (Papa Double), Last Words, Maraschino Sour te Martinez, a sve više se koristi i u nekim modernim twist verzijama prijašnjih klasika. Na događanju je predstavljen Maraschino kiss, signature drink poznatog hrvatskog koktel majstora Marina Nekića koji je idealan long drink u kombinaciji Maraschina, Amarena sirupa od višnje maraške, mineralne vode i soka limete.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon službenog Masterclassa održano je i druženje koje su posjetili predstavnici poznatih ugostiteljskih objekata u Dubaiju poput Twiggy by La Cantine, Atlantis the Royal, Jossette, St. Regis Abu Dhabi te hrvatska zajednica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima s generalnim konzulom RH u Dubaiju Jasminom Devlićem na čelu.

- Veliki je uspjeh zadarske kompanije i partnera u UAE plasirati hrvatski proizvod na tržište Bliskog istoka, posebno Dubaija, na kojem najkvalitetniji proizvodi, konkurencija i ponuda nisu nimalo beznačajni. Stanić grupa je sa svojim proizvodima već prisutna na vrlo zahtjevnom tržištu Emirata, a nadam se da će i Maraschino pronaći svoje obožavatelje i postati omiljeno i traženo piće, ne samo u UAE, već i na cijelom Bliskom istoku, kao što je u prošlosti bilo i na brojnim dvorskim zabavama europskog plemstva ili na potonulom Titaniku - istaknuo je Jasmin Devlić, generalni konzul RH u Dubaiju.

Maraschino se izvozi u Sjedinjene Američke Države, Rusiju, Australiju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Njemačku, Italiju, Cipar, Dansku i države u regiji, a trenutno mu je najveće pojedinačnom izvozno tržište SAD. Iz grupacije ističu kako je strategija Stanić Beveragesa i Maraske širiti izvozna tržišta te vratiti najpoznatijem hrvatskom likeru zasluženom mjesto na vrhu svjetske scene jakih alkoholnih pića.

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
04:26 15.03.2024.

Ako strucnjaci planiraju prodavati muslimanima alkoholna pica onda im bas mogu ponuditi i svinjski kulen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije