Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o gašenju rafinerije

Maras: Zaštiti ćemo naše interese i tako se postaviti u razgovorima s partnerima u Ini

Gordan Maras,Sisak,poduzetnički inkubator PISAK
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/7
24.09.2014.
u 13:50

Vlada neće dopustiti da Ina postane neproizvodna kompanija koja će samo prodavati tuđe derivate, poručio je ministar poduzetništva Gordan Maras u Sisku

Svečano otvorenje poduzetničkog inkubatora PISAK u Sisku proteklo je danas u iščekivanju odluke o zatvaranju sisačke Rafinerije. Dok su desecima poduzetnika ovim projektom omogućene olakšavajuće startne pozicije, s druge strane oko 800 radnika u industriji nafte strahuje od gubitka egzistencije.

- Teško je dugoročno održavati neprofitabilne pogone koji su odavno trebali ići u rekonstrukciju. Rješenje je da se Rafinerija zadrži narednih pet godina, a s druge strane da Vlada otvori desetak poduzeća u Sisku sa stotinjak radnih mjesta. Znali smo još 2003. godine, kada smo analizirali učinke privatizacije, da će doći do racionalizacije, stoga treba umanjiti njezine negative efekte na zaposlenost i život ovog područja - rekao je u Sisku bivši ministar gospodarstva, profesor Ljubo Jurčić.

Glavnu poteškoću vidi u puno većoj ponudi jeftinijih derivata ne samo iz Europe, nego i SAD-a. No, da Vlada neće dopustiti da Ina postane neproizvodna kompanija koja će samo prodavati tuđe derivate, poručio je ministar poduzetništva Gordan Maras.

- Zaštiti ćemo naše interese i tako se postaviti u razgovorima s partnerima u Ini - rekao je Maras. Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček dodaje je da su na to spremni i Grad i Vlada na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem.

>>Bruxelles će presuditi smije li Inin mađarski partner ugasiti rafineriju

>>Oko 200 radnika Rafinerije Sisak stiglo u Zagreb, s kolegama održali prosvjed ispred zgrade Ine

Komentara 2

Avatar zabadalo5
zabadalo5
15:04 24.09.2014.

Tko će zaštiti? Ova Vlada? Maras nemoj nas nasmijavati, nije baš vrijeme smijeha!

Avatar fredi
fredi
13:56 24.09.2014.

Zaštiti ćemo naše interese i tako se postaviti u razgovorima s partnerima u Ini. Pa valjda: Zaštitit ćemo naše interese i tako se postaviti u razgovorima s partnerima u Ini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije