Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam u Virovitici

Maras: Veliku ulogu u jačanju poduzetništva imaju sajmovi

Viroexpo Maras
Foto: Marija Lovrenc/VLM
1/4
24.01.2014.
u 17:25

- Zato će Vlada raditi na tome - da izvoznici budu konkurentniji i da iskoristimo tih 500 milijuna potrošača koje ima Europska unija – najavio je Maras.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je danas u Virovitici 19. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2014. Na Viroexpu 2014., kojem je ove godine partner zemlja Kraljevina Nizozemska, izlaže više od 780 izlagača iz 25 zemalja.

- Nizozemska je važna članica EU koja u poljoprivredi sigurno ima puno toga za podijeliti sa Hrvatskom i pomoći nam da iskoristimo svoje resurse na najbolji mogući način – istaknuo je ministar G. Maras. Govoreći o poduzetništvu, naglasio je kako se krajem ove godine otvara dosad najveći natječaj vrijedan oko 1,7 milijarde kuna koji će biti na raspolaganju poduzetnicima, industriji, proizvodnji i izvozu. Veliku ulogu u jačanju poduzetnišva imaju upravo sajmovi, naglasio je, jer su oni vrata kako stranim poduzećima da dođu u Hrvatsku, tako i domaćim kompanijama da izađu na strana tržišta.

- Zato će Vlada raditi na tome - da izvoznici budu konkurentniji i da iskoristimo tih 500 milijuna potrošača koje ima Europska unija – najavio je Maras koji ističe kako će ova godina u gospodarskom smislu biti teška jer Hrvatsku čekaju reforme i obveze koje je preuzela kao članica Eurospke unije, ali da će Vlada u naredne dvije godine jačati gospodarstvo i poticati domaće tvrtke kako bi imale prostor na europskom tržištu.

Sajmovi su izvrsna prilika za predstavljanje kupcu

Sajmovi su izvrsna prilika za predstavljanje kupcu, poručuju nam izlagači iz svih dijelova Hrvatske, pa i šire, koji su, kao i svake godine, posjetiteljima izložili brojne proizvode – od LED žaruljice do poljoprivrednih strojeva. Obitelj Lukanec iz Virja izrađuje ukrasne kutije, natpise na drvenim okvirima, a Facebook predstavljanje ovaj su put zamijenili osobnim kontaktom. Posjetitelji i ove godine mogu kupiti poznate ohridske bisere, torbe od prirodnih materijala, med i pčelinje proizvode u brojnim varijantama, dati izraditi potkovu sa svojim imenom za sreću, razgledati ručno izrađen nakit, pogledati štandove sa poljoprivrednom mehanizacijom, dječjim igračkama od drveta, isprobati namještaj domaćih proizvođača.

Na štandovima su ponuđene domaće delicije, slastičari su pokazali što može mašta uz spretne ruke. Posjetitelje u tri dana trajanja sajma očekuje i bogati kulturno-umjetnički program, a gospodarstvenike sastanci i novi poslovni kontakti.

"I u vrijeme krize, sajmovi imaju svoje kupce"

– I u vrijeme krize, sajmovi imaju svoje kupce, a nama je to najbolji način za predstavljanje. Ovo nam je prvi put da smo na Viroexpu, to je sajam na kojem je uvijek puno posjetitelja i zato smo došli. Predstavljamo sapune na prirodnoj bazi, najtraženiji su od smilja i lavande, vjerojatno će i ovdje naći kupce – kaže Vesna Mahić iz Osijeka, koja predstavlja bračke sapune. Pokrovitelji 19. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, a tehnički realizator sajma je tvrtka Viroexpo d.o.o.

>>Meta je Linić, a mrežu za njegovu smjenu plete ambiciozni i zavidni Maras

>>Maras: Državni dužnosnici ne bi smjeli dobivati kredite HBOR-a

Komentara 2

Avatar Jorge
Jorge
09:39 25.01.2014.

Bokca ti, opet Maras, a govorili da Jaca iskače iz paštete... Njegova šteta da kog njega više ništa ne može rasti. Od Nizozemske možemo mnogo naučiti: primjerice kako to da je sjemenski krumpir u RH je porijeklom iz Nizozemske...

DU
Deleted user
22:06 03.02.2014.

Prijatelju dragi, ova bujica savršeno posloženih fraza više nikoga ne impresionira i izaziva alergijski osip, a u svjetlu činjenice da ja Vlada već debelo trebala raditi a tvoje ministarstvo imati lijepu hrpicu projekata u tijeku, poprilično je uvredljiva za onee kojima je upučena. Ode pola mandata utaman, a sasvim izvjesno da će i druga polovica tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije