Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arsen bauk:

'Šeks ili nije pročitao izvješće Ustavnog suda ili ustavne suce smatra neznalicama'

02.07.2015., Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je redovita sjednica Vlade RH na kojoj je, uz ostalo, donesena odluka o Imunoloskom zavodu. Arsen Bauk.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.08.2015.
u 10:25

Novinari su Marasa pitali tumači li on Šeksovu tvrdnju kao pritisak predsjednice Republike da se izbori održe ove godine

– Gospodin Vladimir Šeks je puno toga u prošlosti govorio što se pokazalo netočnim i ne vidim zašto bi on bio referenta točka – odgovor je ministra rada i poduzetništva te potpredsjednika SDP-a Gordana Marasa na novinarsko pitanje što misli o izjavi posebnog savjetnika predsjednice Republike za ustavno-pravna pitanja, da je 6. prosinac zadnji ustavni rok za izbore. Novinari su Marasa pitali tumači li on Šeksovu tvrdnju kao pritisak predsjednice Republike da se izbori održe ove godine.

– On očito traži i ima svoj medijski prostor i u biti on, rekao bih, kao savjetnik predsjednice Republike traži razlog svog postojanja i svojeg savjetovanja u Uredu predsjednice. Tako da svako malo nešto "šibne" van. Ali, kažem vam, on je često u prošlosti bio u krivu pa ne znam zašto ne bi bio ni sada – rekao je Maras.

Šefica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić rekla je da se gospodin Šeks šali iz pozicije savjetnika predsjednice Republike.

Izjavu Vladimira Šeksa komentirao je i ministar uprave Arsen Bauk.

– To je pravo malo remek-djelo ustavno-pravne misli u Hrvata. Ima samo jednu manu, a to je da je (Šeksovo mišljenje) izravno suprotno mišljenju Ustavnog suda iz prosinca 2010. Gospodin Šeks ili nije pročitao to izvješće ili ustavne suce smatra neznalicama – rekao je Bauk.

>> Ako se do 6. studenoga ne raspusti Sabor, predsjednica će raspisati izbore

Komentara 78

HR
H.R.T.99
10:38 26.08.2015.

Vlada koja dan danas skriva datum izbora od građana kako bi ga do maksimuma iskoristila u svoju korist i u korist SDP-a nije dostojna građana Hrvatske.

GO
Gomila
10:41 26.08.2015.

Bauk i Pusi trese im se pod nogam Bauku ubuci ridipete i gacice na cvitice mozda te ljude zavoli

TR
Trbounjka
11:05 26.08.2015.

Mogu o Šeksu govoriti što hoće ali on ima Ustav u malom prstu te sam sigurna da je sve točno rekao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije