Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dukat moli da im se jave svi kupci lakšeg proizvoda

Manje punjen Dukatino hitno povučen s polica

dukatino
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
12.11.2009.
u 17:29

Zbog začepljena ventila kojim se toči bijeli dio mliječne kreme Dukatino, težina manjeg dijela proizvoda niža je od deklarirane, priopćili su iz Dukata.

Umirovljenik Damir Rožić (54) kupio je unucima, trogodišnjaku i petogodišnjakinji, desert Dukatino 3+1, koji se reklamira kao povoljna kupnja. Neugodno se iznenadio kad je otkrio da je kupljeni proizvod znatno lakši nego što piše na poklopcu.

Brzo pojeo
– Na omotu je deklarirano 250 grama neto, a kad sam na vagi izmjerio težinu kupljenog proizvoda, iznosila je 210 grama bruto. Pa to je Dukatu znatna ušteda kreme na veliku količinu koju vjerojatno proizvedu – ispričao je Rožić i dodao kako je deserta, kojeg je kupio nekoliko komada, u prvoj spornoj kutiji bilo za samo dvije žlice.

– Prvo sam posumnjao kad je unuk tražio “deda, još” jer je tako brzo pojeo desert. To mi se učinilo čudnim pa sam iskušao težinu rukom. Pakiranje od četiri kutije koje sam kupio u Konzumu bilo je znatno lakše od onog koje sam kupio u Billi.

Proizvod sam izvagao i pokazalo se da je doista lakši – rekao je Rožić, koji je sačuvao sporne dukatine i račune. Kaže da u početku i nije mislio reagirati, ali ga je stvarno naljutila reklama koja se stalno vrti na televiziji i reklamira dukatino 3+1 kao povoljan proizvod. Proizvod je, smatra, kvalitetan, a ovako ispada da netko namjerno vara.

Isprika vjernima
Na upit iz Večernjeg lista Dukat je priznao grešku.

– Zbog mehaničkog kvara u procesu punjenja Dukatina, mliječne kreme čokolada/lješnjak, težina manjeg dijela proizvoda oznake roka trajanja do 17. prosinca 2009., punjenih od 16.46 do 19.14 sati, u dijelu pakiranja manja je od deklarirane. Ventil se začepio pa se nije točila bijela krema. Ovaj je proizvod u srijedu povučen sa svih prodajnih mjesta.

Ispričavamo se potrošačima te molimo one koji imaju proizvod težine manje od deklarirane da se jave na besplatan telefon 0800 277 277 kako bismo zamijenili proizvod – priopćila je Elena Wolsperger, direktorica odnosa s javnošću. Dodaje da su primili 13 reklamacija, te objašnjava da se u tvornici ne mjeri težina svakog proizvoda nego se vaganje provodi periodički.

Ključne riječi

Komentara 8

MM
Mladen Miletić
18:51 12.11.2009.

To več godinama prakticiraju jednu seriju normalna težina onda 2 pokradu. Priznaje jedan suradnik koji želi ostati anoniman. Navodno da oni znaju i za druge koji rade sa \"pogrešnim\" programima i nehigijenskom uređajima !

RA
Rasipnica
13:49 13.11.2009.

Pa Dukat baš i nema računicu kad su povukli sve proizvode s tržišta?! I kupcima zamjenjuju proizvode što se naravno od njih i očekuje...bit će da je ovo ipak bad luck a ne zločesta namjera Dukata.

AL
Alcmene
17:51 12.11.2009.

Super - važe se periodički, a zakida konstantno... Naravno, \"slučajno\" se prije vaganja \"naštelaju\" ventili na normu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije