Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjene Zakona o radu

Manjak mladih radnika popunjava 50.000 zaposlenih starijih od 65

23.09.2022.
u 09:40

Tijekom pregovora sa sindikatima i poslodavcima Vlada je predlagala da se ta dobna granica pomakne na 67 ili 68 godina, čime bi se odluka o radu nakon 65. godine pomaknula u korist radnika jer bi radnik bio taj koji bi obavijestio poslodavca da neće iskoristiti mogućnost koju mu pruža mirovinski zakon da ode u mirovinu sa 65, već da želi raditi i dalje.

Komentara 4

PV
prcko.vita
11:03 23.09.2022.

Kako su dobri, pazi daju nam da biramo, ako želimo sa 65 u mirovinu, slobodno, uživaj u mirovini od 200 eura, dok ti računi za režije iznose duplo više. Nećeš? Nema problema, radi do groba. Jao, kako se ja nisam sjetila ovakvih metoda? Putine, stišći taj crveni gumb da idemo svi sa ove planete.

ST
stefj
10:21 23.09.2022.

Nek radi koliko tko želi i može, no to je samo protupožarna mjera. Da bi ljudi ostali ovdje, standard se mora približiti prosjeku razvijenijih EU zemalja. Osnovni uvjeti su reforma javnog sektora, reforma zdravstva i mirovinskog... Trenutno mladi nemaju nekog razloga za ostati ovdje...

DU
Deleted user
10:05 23.09.2022.

Imamo migrante na granici koji će zamjeniti izgubljene Hrvate. Za to smo se borili i to je naš san još od 7 stoljeća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?