Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zagrebu policija uhitila svodnika Slobodana Dubajića (55)

Manekenke sat seksa naplaćivale po 100 eura

seks
Arhiva VL
22.12.2009.
u 11:15

Akcija Dinamico: Uhićeni svodnik u dvije godine zaradio 1,8 milijuna kuna; S. Dubajić bio je uhićen i 2007., također zbog prostitucije

U operativnoj akciji Dinamico, usmjerenoj na suzbijanje međunarodne prostitucije, zagrebačka je policija uhitila Slobodana Dubajića (55), kojega se sumnjiči da je tijekom 2008. i 2009. godine bogatoj klijenteli podvodio četiri hrvatske državljanke u dobi od 22, 27, 26 i 29 godina, dvije državljanke BiH stare 23 i 24 godine te 23-godišnju srbijansku državljanku. Ni jedna od njih dosad nije bila kažnjavana.

Klijenti dubljeg džepa
Prema neslužbenim informacijama, riječ je o iznimno atraktivnim djevojkama, među kojima su i manekenke, prisiljenima na prostituciju uz razna obećanja, a nije isključeno ni da su neke od njih otete. Dubajić, koji je rodom iz Bjelovara, ali dulje živi u Zagrebu, već je otprije poznat policiji zbog organiziranja mreže međunarodne prostitucije.

Sredinom srpnja 2007. godine bio je uhićen u metropoli, a njegov pomagač Lecijo Matešić (45) u Zadru jer je posredovao između Dubajića i talijanskih državljana dubljeg džepa kako bi im osigurao žensko društvo i zabavu na jahtama. Prema istom je načelu Dubajić i ovaj put razvio svoj “biznis”, no sada su u pitanju bili gosti koji su odsjedali u zagrebačkom hotelu Westin. Zbog toga je Dubajić ondje imao pomagača na recepciji Ivana Šarića (40).

On je, pak, utvrđeno je kriminalističkom obradom, u više navrata stupao u kontakt s gostima hotela koji su tražili pružanje seksualnih usluga. Recepcioner bi tada nazvao Dubajića, koji bi u hotel dovozio djevojke, a posredniku za njegovu “uslugu” platio 50 eura.

Osim među hotelskim gostima, utvrđeno je obradom, Dubajić je pronalazio klijente i na temelju svojih poznanstava, prijateljskih i poslovnih veza te preporuka osoba kojima su djevojke ranije pružale seksualne usluge. Među klijentima se, neslužbeno doznajemo, spominju imena zagrebačkog jet-seta, sportaša i biznismena.

Dubajić je svojim automobilom djevojke razvozio s njihovih adresa na unaprijed dogovorena mjesta, na kojima su one seksualno zadovoljavale mušterije. Zaradu su makro i djevojke dijelili popola, a cijena jednosatnih seksualnih usluga iznosila je stotinu eura, dok su klijenti za cijelu noć s nekom od djevojaka morali platiti 600 eura.

Policija procjenjuje da je zagrebački svodnik tijekom dvije godine bavljenja međunarodnom prostitucijom došao do 1,8 milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi, što je utvrđeno praćenjem njegove korespondencije i prometa na računu.

Tijekom kriminalističke obrade policija je pretražila više osoba, stanova, prostorija i osobnih automobila te je tom prilikom pronađeno više mobitela, SIM kartica i prijenosnih računala te razna korespodencija. Dvojica osumnjičenika u noći na utorak uz kaznenu prijavu prepraćena su istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Dan prije ispitane su i dvije djevojke, strane državljanke, kojima je dežurni sudac Prekršajnog suda, kamo su prvo odvedene, odredio izgon iz Hrvatske. Dok će organizator međunarodne prostitucije i njegov pomagač kazneno odgovarati, one kojima su djevojke pružale ove u nas ilegalne usluge neće, prema postojećim zakonima, stići nikakve sankcije.

Ne znaju za uhićenje
U hotelu Westin danas nisu mogli komentirati uhićenje svojeg recepcionara koji je sudjelovao u organiziranju prostitucije jer, kazali su, o tome ih policija, kao ni o njegovim kriminalnim aktivnostima, još nije službeno obavijestila.

Dodali su da njegov postupak osuđuju. Tvrde da je jasno, dokaže li mu se na sudu da je kriv, da će biti adekvatno sankcioniran. Bude li policija zatražila bilo kakvu suradnju hotela u istrazi, kažu da će stajati na raspolaganju.

Komentara 85

Avatar jura-100
jura-100
14:03 22.12.2009.

\"Recepcioner jednog zagrebačkog hotela priveden zbog prostitucije\" Ma nije moguće?!? Pa kako to??? Tko bi to samo pomislio :)

MM
Mladen Miletić
14:14 22.12.2009.

Recepcioner jednog zagrebačkog hotela priveden zbog prostitucije. U Hrvatskoj nerma prostitucije samo PEDERA ! Ako zakon primjeti da se Hrvati i drugi žele zadovoljiti ia žene novac zaraditi to se lovi to se kažnjava. Hočemo u EU a nismo zaa seks samo pederluk liberalčine...

OB
-obrisani-
13:32 22.12.2009.

kako na štetu tih državljanka?pa zar im je trebao besplatno nalaziti mušterije?..ili možda jučer koji uskokovac nije dobio djabe pa ajde da im pokažemo kako funkcionira pravna država...na koncu što bi trebalo koga biti briga ako se neko j... za novce..bolje i poštenije zanimanje nego recimo političar..kako ide pjesma\"kad bi bar bilo više lukrecija,sretnija bi bila nacija...\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije