Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalna gradnja

Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Jerolimovu

Ante Jerolimov
Patrik Macek/PIXSELL
09.01.2014.
u 11:22

Time je dalo odobrenje za nastavak kaznenog postupka kojeg protiv njega vodi Općinski sud u Zadru.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je skinulo imunitet HDZ-ovom saborskom zastupniku Anti Jerolimovu te time dalo odobrenje za nastavak kaznenog postupka kojeg protiv njega vodi Općinski sud u Zadru. Odluku mora potvrditi i Sabor na prvoj sljedećoj sjednici. Jerolimova se kao načelnika općine Preko tereti za protuzakonito nasipanje obale, odnosno za ilegalne građevinske radove u zaštićenom obalnom području u Sutomišćici na Ugljanu.

Predsjednica MIP-a Gordana Sobol objasnila je da je postupak protiv Jerolimova zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv okoliša, odnosno protupravnu gradnju počeo u veljači prošle godine, no krajem rujna on je kao zamjena Božidaru Kalmeti postao saborski zastupnik pa mu je za nastavak postupka potrebno skinuti saborski imunitet.

 - Kolega Jerolimov i sam želi da mu se imunitet skine i da se konačno ta trakavica riješi. Riječ je o sanaciji male seoske rivice iz 2007. godine, a sad ga se za to tereti zbog tužbe oporbenog zastupnika iz 2011. godine. Naravno da se kolega Jerolimov ne osjeća krivim – komentirala je potpredsjednica MIP-a, HDZ-ova Đurđica Sumrak, na što su joj SDP-ove Vesna Fabijančić Križanić i Gordana Sobol rekle da nije na MIP-u da utvrđuje krivnju zastupnika već samo da donesu odluku o tome daju li odobrenje za nastavak postupka ili ne.

Ante Jerolimov rekao je da će i sam na prvoj sljedećoj sjednici Sabora glasati da mu se skine imunitet da se konačno ovaj postupak završi i da, dodaje, dokaže da je nedužan.

 - Da nije tužno, bilo bi smiješno. Tereti se općinu Preko, odnosno mene kao načelnika, što smo potpisali ugovor s izvođačem, i što nismo imali građevinsku dozvolu za dio poravnavanja, odnosno sanacije već postojeće rivice – kaže nam Jerolimov te dodaje da je Mjesni odbor Sutomišćice donio odluku o sanaciji rive, nakon čega je Poglavarstvo Općine Preko također donijelo tu odluku i raspisalo javni natječaj na kojem je izabran najpovoljniji izvođač radova.

- Sklopili smo ugovor u kojem stoji da izvođač ne može započeti s radovima dok ne nabavi sve potrebne dozvole, ako ikakve dozvole trebaju. Mislili smo svi da je riječ o sanaciji i da ne trebaju nikakve dozvole, no ispalo je da nam je trebala građevinska dozvola – objašnjava Jerolimov koji želi da se što prije završi ovaj postupak kako bi dokazao, kako kaže, da nije nikakav kriminalac.

>> MIP skinuo imunitet SDP-ovu Mariju Mohariću

Komentara 1

GA
gari2
17:00 09.01.2014.

optuzuju covjeka bezveze ,sve mi se jasno kad ga optuzuje netko iz sdp-a ,politicke igrice .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije