Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

Ana Mamić na sudu se koristila blagodatima nesvjedočenja

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
10.10.2017.
u 13:30

Došla je samo Ana Mamić, druga bivša supruga Zorana Mamića. Zbog svega, nema uvjeta za raspravu, no Ana Mamić bit će ispitana izvanraspravno, no novinari ne smiju tome nazočiti.

Niti jedan od četiri optuženika – Zdravko i Zoran Mamić te Milan Pernar i Damir Vrbanović – nisu se pojavili jutros na Županijskom sudu u Osijeku, gdje im se sudi za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Poreznik Milan Pernar nije ispričao svoj nedolazak, Zdravko Mamić niti ne smije ući u sudnicu, udaljen je zbog čestih ispada, brat mu Zoran Mamić nije mogao doći zbog poslovnih obveza, a Damir Vrbanović ponovno nije dobio sudski poziv. Usto, Vrbanović je sinoć bio u Ukrajini pa na raspravu fizički ne bi ni stigao.

Što se svjedoka tiče, Tajana Pernar, odnedavno bivša supruga Milana Pernara, ima virozu pa ne može svjedočiti. Nema ni bivše supruge Zorana Mamića Vanje Horvat, no ona je poslala pismenu "poruku".

- Očituje se da imovina koja glasi na nju nije pribavljena protupravnom radnjom i kao takva ne predstavlja imovinsku korist te izvješćuje sud da neće pristupiti ročištu – pročitao je sudac Darko Krušlin.

Došla je samo Ana Mamić, druga supruga Zorana Mamića koja na sudu u Osijeku nije rekla niti riječ jer se koristila blagodatima nesvjedočenja, s obzirom da su, kako nam je pojašnjeno na sudu, ona i Zoran Mamić formalno još u braku.

Istražitelji USKOK-a, pak, zatražili su da se supruga i kćeri Zdravka Mamića, dakle Marina, Iva i Lucija Mamić, te Vanja Horvat pozovu i "ispitaju u svojstvu osoba na koje je imovinska korist prenesena, ne kao svjedoka". Marina, Lucija i Iva Mamić su, inače, trebale svjedočiti 6. listopada, no nisu se pojavile.

Rasprava se odgađa za 6. studeni u 10 sati. Na raspravu će se pozvati svjedoci Tajana Pernar te "kao osobe na koje je prenesena imovinska korist Marinu, Luciju, Ivu i Vanju Mamić (sada Horvat, nap.a.)"

Komentara 6

MX
Mister X
11:28 10.10.2017.

Ana Mamić bit će ispitana izvanraspravno, no novinari ne smiju tome nazočiti.Da ne vide kako če im glavu muški močiti ...

DU
Deleted user
10:57 10.10.2017.

Bogami bi ih ja dobro ispipao sve troje

IS
istinaizlike
11:32 10.10.2017.

"Nema ni bivše supruge Zorana Mamića Vanje Horvat, no ona je poslala pismenu "poruku". - Očituje se da imovina koja glasi na nju nije pribavljena protupravnom radnjom i kao takva ne predstavlja imovinsku korist te izvješćuje sud da neće pristupiti ročištu – pročitao je sudac Darko Krušlin." Eto, ona je rekla da nije imovinu pribavila protupravnom radnjom i nema nju što sad sud ispitivati o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije