Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐENI BJEGUNAC

Mamić se oglasio o uhićenjima osječkih sudaca: 'Govorili su mi da lažem, ali neću sada likovati'

Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
09.06.2021.
u 10:46

"Bio sam sam kao svjetionik i svijetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći. Nitko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom", kaže Mamić

U Osijeku je u srijedu u jutarnjim satima počela akcija uhićenja sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju. Privedena su tri suca Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić. Čeka se službena potvrda.

Detalje iz minute u minutu pratite OVDJE.

Među onima koje je optužio za uzimanje mita i sudac je Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio.

Vrhovni sud, podsjetimo, potvrdio je presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Obojica se nalaze u BiH, čije državljanstvo imaju. 

Nakon jutrošnjih uhićenja na svom se Facebooku oglasio i Zdravko Mamić zbog čijih su se statusa ova uhićenja navodno i dogodila budući da je spomenute suce mjesecima prozivao za korupciju i nepotizam tvrdeći da im je davao goleme svote novca i skupocjene darove kako bi u vlastitom procesu sebi osigurao slobodu.

Njegovu najnoviju objavu prenosimo u cijelosti:

"BOLJE JE PATITI ZBOG ISTINE, NEGO BITI NAGRAĐEN ZA LAŽ!

Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje obitelji, mene te mojih suradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima. Nakon što sam prije 8 mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te 3 mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za Reformu pravosuđa jutros su uhićeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje kazneni progon, baš kao što sam i najavio.

Bio sam sam kao svjetionik i svijetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći. Nitko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i ISTINA! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni.

Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucijenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu. Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu.

Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima. Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi", napisao je Zdravko Mamić.

Komentara 32

GE
Gefufna
11:30 09.06.2021.

Prvo je Dinamo dignuo na noge i od njega napravio uspjesan,bogat i respektabilan klub za nase pojmove a onda pokrenuo reformu sudstva :) Maminja za predsjednika :)

DU
Deleted user
11:20 09.06.2021.

Znači....ovo je reklamacija.Oni su(suci)prodali uslugu koju nisu ispostavili.Jednostavno,Mamić se triba javit javiti udruzi Potrošač!

DU
Deleted user
11:12 09.06.2021.

Hajde ti primi mito od ovakvog lika za kojeg znaš da će te kasnije uvaliti prvom prilikom do guše. Morala niti mrvicu niti na jednoj strani, jedni zaslužuju druge ali Hrvatska zaslužuje bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije