Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvatili ga

Maloljetnik iz Međimurja tiskao kune na običan bijeli papir i bez problema ih trošio!

Ilustracija
Davor Puklavec/Pixsell
28.09.2018.
u 21:38

Uz pomoć računala i skeniranjem originalnih novčanica na običan bijeli papir krivotvorio je oko 1.650 kuna.

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv maloljetnika iz Međimurja koji je krivotvorio kune koje je printao na običan bijeli papir i potom ih uspio bez većih problema ubaciti u optjecaj, prenosi RTL.

Trošio ih je na hranu i piće na javnim okupljanjima, u restoranima i trgovinama.  Uz pomoć računala i skeniranjem originalnih novčanica na običan bijeli papir krivotvorio je oko 1.650 kuna

- Izradio je najmanje sedam novčanica u apoenima od 200 kuna istoga serijskog broja i pet novčanica u apoenima od 50 kuna istoga serijskog broja - stoji u policijskom priopćenju.

Iskoristivši mrak, skenirani i isprintati novac trošio je na fešti, odnosno javnom okupljanju, ali i u trgovini i restoranu. Novac je tako završio i u drugim rukama, a naposljetku i kod policije.

Komentara 7

Avatar Moodleen
Moodleen
22:21 28.09.2018.

Zaštićena nacionalna manjina? Kajtazijeva? Međimurska klasika.

PR
prajdali100
22:45 28.09.2018.

Kako ćemo ići naprijed kad se u startu guše mladi poduzetnici !!? Dečko je imao ideju, improvizirao i odmah je obeshrabren.Jadno dijete !

IL
ilijan1a
22:06 28.09.2018.

Je dugo ih i tiskao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije