Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrdili da nije prava

Maloljetnik pozirao s automatskom puškom i uznemirio građane, policija mu stigla na vrata

Strojnica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.10.2021.
u 10:34

Tijekom pretrage nije pronađeno vatreno oružje, dok je za pušku s fotografije utvrđeno da nije riječ o pravom oružju, već o replici izrađenoj od keramike koju je maloljetnik nakon objave na društvenoj mreži razbio

Maloljetnik iz Međimurja objavom fotografije s vatrenim oružjem na društvenoj mreži izazvao je uznemirenost građana, izvijestila je danas PU međimurska. 

U petak su na području općine Nedelišće policijski službenici na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražili dom i druge prostore kojima se koristi maloljetnik za kojeg se sumnjalo da nezakonito posjeduje vatreno oružje.

Naime, on je 13. listopada na Facebooku objavio fotografiju na kojoj u rukama drži vatreno oružje, nalik na automatsku pušku, čime je izazvao osjećaj straha i uznemirenost građana na društvenoj mreži.

Tijekom pretrage nije pronađeno vatreno oružje, dok je za pušku s fotografije utvrđeno da se ne radi o pravom oružju, već o replici izrađenoj od keramike, koju je maloljetnik nakon objave na društvenoj mreži razbio.

"Pozivamo građane da pravovremeno dojavljuju ovakve i slične objave jer uspješna suradnja policije i građana važan je i značajan čimbenik za učinkovito policijsko postupanje koje vrlo često rezultira otkrivanjem raznih vrsta oružja koje neodgovorni pojedinci nezakonito posjeduju. Građani dojave policiji mogu proslijediti putem mobilne aplikacije „MUP – sigurnost i povjerenje“ ili dojaviti putem telefona na broj 192, odnosno slanjem e-poruke na adresu e-pošte medjimurska@policija.hr", ističu u PU međimurskoj. 

Video: Od 61-godišnjaka iz Siska zaplijenili najveću količinu oružja u povijesti PU Sisačko-moslavačke

Komentara 7

PR
PrimoracRi
11:10 19.10.2021.

Pročešljajte ,znamo koja naselja .Iznenadili bi se koliko ima pravih....

TO
tomotomo
11:04 19.10.2021.

Ova na slici je prava

RO
roland
11:29 19.10.2021.

Mali Rom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije