Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

Obijesna vožnja u Međimurju: Bez dozvole i s maloljetnikom na motoru bježao policiji, prolazio kroz crveno...

Pixsell/Ilustracija
29.06.2021.
u 10:24

Motocikl je oduzet te ga je vučna služba prevezla u dvorište Policijske uprave međimurske, a vozaču su izdani prekršajni nalozi

Policijska uprava međimurska izvijestila je da je u ponedjeljak u 22.40 sati u Čakovcu, u Ulici Zrinsko-frankopanskoj, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec uočio motocikl marke Yamaha delničkih registarskih oznaka. Nepoznati vozač s putnikom odbio je zaustaviti se upozoren posebnim svjetlosno-zvučnim znakovima s policijskog motocikla.

Nakon toga taj vozač nastavio je vožnju južnom obilaznicom grada Čakovca te kroz Štefanec, Malu Suboticu i Palovec, gdje se na cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca zaustavio.

S motocikla su sišli vozač i putnik te se dali u bijeg, ali su odmah uhvaćeni tako što je policijski službenik uz uporabu sredstava prisile uhitio vozača, dok je na mjesto zaustavljanja stigla i ophodnja Policijske postaje Čakovec koja je uz uporabu sredstava prisile uhitila putnika.

Utvrđeno je da je vozač 27-godišnjak s područja općine Pribislavec i da nema potrebnu "A" kategoriju za upravljanje motociklom. Za putnika je policija utvrdila da je riječ o maloljetniku s područja Međimurske županije.

Vozač motocikla prilikom potjere na dva raskrižja prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu, a na jednom raskrižju drugom vozilu oduzeo je prednost prolaska.

Motocikl je oduzet te ga je vučna služba prevezla u dvorište Policijske uprave međimurske, a vozaču su izdani prekršajni nalozi.

Kazna za te prekršaje iznosi 32.700 kuna, izrečena je zabrana upravljanja "A" kategorijom u trajanju od 11 mjeseci te određeno 18 negativnih prekršajnih bodova.

Komentara 4

KN
Knez
10:52 29.06.2021.

Zabrana upravljanja "A" kategorijom koju ionako nema.

CL
classicear
10:36 29.06.2021.

Rio de Janeiro

LI
liliZG
11:46 29.06.2021.

kazne su bedastoća, tamo će plakati da nema novca jer mora zbrinuti svoji desetoro djece i dalje će biti na cesti i raditi nered.... sami smo si krivi što ne provodimo zakon... jer policija napravi svoje a onda ih suci puste na cestu i svi znamo o kome je tu riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije