Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pakistan

Maloljetna kršćanka puštena uz jamčevinu od 8300 eura

rimsha,prosvjed
AFP/PIXSELL
07.09.2012.
u 11:42

Rimsha Masih (14) ipak nije palila Kuran − zapaljene stranice podmetnuo joj je imam

Nakon što je pakistanska policija uhitila imama Hafiza Mohammada Khalida Chishtija, koji je lažno optužio maloljetnu kršćanku Rimshu Masih za blasfemiju protiv islama te nakon njegovog priznanja kako je ustvari on istrgnuo stranice svete knjige Kuran te ih zapalio i ugurao u njezinu torbu, sud je donio odluku kako će danas 14-godišnjakinju uz jamčevinu od 8300 eura pustiti na slobodu.

>> Imam djevojčici u torbu podmetnuo spaljene listove Kur'ana

Naime, djevojka Rimsha Masih uhićena je 16. kolovoza nakon što ju je prijavio upravo Kalid Chishti navodeći kako su je susjedi zatekli da pali stranice Kurana. U Pakistanu se za takvo djelo kažnjava smrtnom kaznom jer se po islamskom shvaćanju za svaku osobu koja blati proroka Muhameda ili ošteti svetu knjigu Kuran izda fetva (vjerska obaveza) koja je osuđuje na smrt.

Aktivisti za ljudska prava koji su prisustvovali ročištu izrazili su zadovoljstvo sudskom odlukom te se nadaju kako će Rimsha Masih biti oslobođena svih optužbi, iako joj nitko neće nadoknaditi strah i pakao kroz koji je prošla u tom vremenu dok je boravila u ozloglašenom zatvoru u blizini malog sela Adila, u kojem iza rešetaka borave kriminalci najgore vrste, poput terorista i nemilosrdnih ubojica.

Komentara 56

U1
usa.1998
12:33 07.09.2012.

Najgore od svega je to sto bi marva da provodi taj zakon.....

U1
usa.1998
12:30 07.09.2012.

Nikada mi nece biti jasno,zasto ostatak svijeta uopste kontaktirervatea s aovim smecem od drzava,Islamske zemlje treba izolovat da se to zlo vise ne siri.Sad ce neki idioti reci nisu sve jednake, u pravu su,druge su jos gore.Tosve treba strpat u rezervate.izolirat, jer to je gore od kolere,pticje gripe,kuge i kravljeg ludila zajedno

CH
chesnjofka
12:10 07.09.2012.

znači sad budu njega, a ne nju osudili na smrt...ak sam dobro skužil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije