Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Vukovarsko – srijemskoj županiji

Mali Ukrajinci krenuli u školu u Lovasu

Ukrajinci u Lovasu
Foto: Branimir Bradarić
1/4
14.03.2022.
u 15:52

Lovaski osnovnoškolci svesrdno će im pomagati da se što prije integriraju u školsku zajednicu i tako svoje izbjegličke dane provedu što mirnije i sretnije u Lovasu.

S ratom u Ukrajini nekoliko ukrajinskih obitelji, žene i djeca, završili su u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Kako među njima ima i djece odlučeno je da se malim Ukrajincima omogući nastavak školovanja.

Tako je današnje školsko zvono u OŠ Lovas, koje je zazvonilo u 8 sati, označilo početak novog obrazovnog razdoblja za šestoro ukrajinskih mališana koji će nastavu nastaviti pohađati u Lovasu, na hrvatskom jeziku. Male Ukrajince, izbjegle od stravičnih ratnih događanja kojim je pogođena njihova domovina, u školi su dočekale nove školske torbe i školski pribor, a posebno radosno i lovaski učenici.

Dobrodošlicu im je poželio ravnatelj Marko Brajković i općinska načelnica Tanja Cirba, a potom su se, u pratnji majki, uputili u svoje razrede. Lovaski osnovnoškolci svesrdno će im pomagati da se što prije integriraju u školsku zajednicu i tako svoje izbjegličke dane provedu što mirnije i sretnije u Lovasu.

-Nadamo se da će ovaj tužni dio njihovog djetinjstva ipak ostati obilježen novim prijateljstvima i druženjima te da će iz Lovasa jednom odnijeti najljepše uspomene – rekla je Cirba. 

Ključne riječi

Komentara 1

PR
pravednik2
16:42 14.03.2022.

Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije