Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islamisti zaprijetil
Povratak na članak

Mali gori: 'Svojoj ćete djeci kopati grobove'


Francuzi daju podršku vladinim snagama, koje pokušavaju zaustaviti prodor islamista prema glavnom gradu

Komentari 18

UN
unbekant
10:57 14.01.2013.

Francuzi se opet poceli baviti kolonijalizmom,Libiju su napali bez suglasnosti ostatka svjeta,evo sada i Mali,sve s izmisljenim islamskim "terorizmom",da bih se docepali nafte i i ostali bogati resura doticni drzava,ali neka cuvaju svoju kucu,jer imaju 10 milijona muslimana,i ni je bas sve bajno.

VL
AA
aabbcc
08:16 14.01.2013.

. Na jednoj strani podrzavati, naoruzavati a na drugoj napadati iste (pobunjenike), nekome ce se to od glavu obiti u tom UN-u...

VL
UM
umpahpah
08:45 14.01.2013.

Znaci da po izjavi francuskih saveznika u siriji, mozemo i u francuskoj ocekivati freedom fightere? Neka im je sa srecom :)

VL
V4
Vladimir12-4
09:50 14.01.2013.

kordunas Francuzi imaju potporu UN, EU, i vecine normalnog svijeta. Ne pisi gluposti.

VL
TO
Toni50
11:05 14.01.2013.

Muški ih pletu po demokratski sa napal bombama i tako štite svoje resurse zlata i dijamanata od ( zločstih islamista ) koji su mislili da mogu to sačuvati zadržati za sebe ! Fuj nemaju što da jedu i bosonogi aa zgrabili bi neprocijenjivo blago i to samo zato što se eto slučajno nalazi ispod njihove zemlje ... Arapi koji su tešku lovu zaradili uljem nisu uspijeli spriječiti zračnu - demokraciju a ovi koji ratuju drvenim puškama i mačevima če naravno ispušiti uskoro se Ameri i Nato sprema mora pomoći jadnima sveznicima jel im ovi prijete gadno kako to saznajemo i mi u demokraciji !!!!

VL
OL
olovka
11:26 14.01.2013.

Evo vidite , umjesto onog bombasa u Zagrebu da preuzme EZ ili Ameri (jer je se poceo boriti za njihove ideje), vi ga strpaste u zatvor. Pa zar vam nije jasno da svaku opoziciju koja rusi svoju drzavu pomaze taj isti zapad ,sad mi nije jasno zasto ubijaju ovu opoziciju u Maliju .

VL
V4
Vladimir12-4
11:29 14.01.2013.

Toni50 Kad bi tebi odsjekli nogu ili ruku za bilo koju glupost, nebi tako pricao. S njihovim "neprocjenjivim blagom" stvaraju jos vise siromasnih. Ako je mozda Libija bla glupost, ovaj puta je to sasvim nesto drugo.

VL
IR
irani.
12:09 14.01.2013.

14.01.2013. u 06:29h irani. je napisao/la: Treba ih udariti sto je moguce jace i ne obracati nikakvu paznju na krokodilske suze onih koji odobravaju svaki teroristicki akt.

VL
OB
-obrisani-
16:12 14.01.2013.

14.01.2013. u 12:09h irani. je napisao/la: 14.01.2013. u 06:29h irani. je napisao/la: Treba ih udariti sto je moguce jace i ne obracati nikakvu paznju na krokodilske suze onih koji odobravaju svaki teroristicki akt. ----- Treba udariti te iste teroriste kojeje smo podržavali u Libiji protiv Gadafija,a sad smo protiv njih jer su u Maliju orkrivene nove velike zalihe zlata i urana na koje su Rothschildi razjapili svoje proždrljive čvalje

VL
OB
-obrisani-
16:14 14.01.2013.

Bivši talijanski premijer, Silvio Berlusconi, je u sklopu predizborne kampanje gostovao kod popularnog tv-voditelja Michelea Santora, gdje mu je pitanja postavljao Marco Travaglio, poznati talijanski novinar. Voditelj emisije je od bivšeg premijera zatražio da obrazloži ulogu Italije u intervenciji u Libiji, budući da se 'radilo o agresiji na jednu suverenu zemlju u kojoj je sudjelovala Italija'. Berlusconi je šokirao talijansku, a i međunarodnu javnost svojim odgovorom. Do sada su o tom scenariju uglavnom pisali internetski portali i nezavisni mediji. Ovo je prvi puta da se ovakvo što čuje iz usta bivšeg premijera jedne od najutjecajnijih zemalja Europske Unije (barem do izbijanja krize 2008.)

VL
OB
-obrisani-
16:16 14.01.2013.

Berlusconi je izjavio: 'U Libiji se nije dogodilo nikakvo proljeće, nije bilo revolucije, ljudi u toj zemlji su voljeli Gaddafija. Možda i nije bilo slobode u onom smislu kako je zamišljamo u Europi, ali su u Libiji kruh i krov nad glavom bili besplatni. Odluku o vojnoj intervenciji je donijela francuska vlada. Francuzi su prikazali događaje u Benghaziju kao revoluciju kako bi imali opravdanje za intervenciju. Sarkozy je bio ljut na mene kada sam otišao u Tripoli u posjet Gaddafiju. Vidio je mnoštvo plakata, dimenzija 30x15 metara na kojima smo Gaddafi i ja prikazani zajedno. Sarkozy je tada rekao svojim suradnicima kako smo mu Italija i ja oteli libijski plin i naftu“. Isti ti "islamski teroristi",protiv kojih se Francuzi bore u Maliju,bili su im saveznici u borbi protiv Gadaija" ! Gadljivo da gadljivije ne može biti.

VL
OB
-obrisani-
16:18 14.01.2013.

'Sarkozy (Berlusconi ga nije oslovljavao titulom bivšega predsjednika Francuske tijekom emisije, nego samo prezimenom op.a.) je izdao zapovijed francuskom ratnom zrakoplovstvu da se bombardira Libija, prije no što je donesena zajednička odluka u sjedištu NATO saveza. Benghazi su Francuzi također bombardirali na svoju ruku. Francuska vlada je prevarila međunarodnu zajednicu i iznudila dozovolu za agresiju na Libiju', dodao je bivši talijanski premijer. Izjave bivšeg talijanskog premijera potvrđuju izvješća sigurnosnih službi, objavljenih proteklih mjeseci. U jednom od njih stoji kako su upravo francuske sigurnosne službe ubile predsjednika Gaddafija.

VL
MA
malamlak
17:48 14.01.2013.

svjetkski kolonijalisti su zapalili Afriku radi čega je tamo stradalo na stotine tisuća ljudi, jedino pravo bi bilo da Afrika zapali kolonijaliste pa da oni stanu stvarno kopati grobove svojoj djeci, jedino tako će im prisjesti izazivanje nereda u državama za čijim su se bogatsvima polakomili.

VL
MA
malamlak
17:51 14.01.2013.

UN je najveće zlo na kugli zemaljskoj kao i sva njegova tijela koja pod krinkom doborobiti za čocječanstvo odrađuju najprljavije stvari za bjelosvjetsku klatež! Ni to zlo ne će dovijeka

VL
TO
Toni50
20:11 14.01.2013.

14.01.2013. u 11:29h Vladimir12-4 je napisao/la: Toni50 Kad bi tebi odsjekli nogu ili ruku za bilo koju glupost, nebi tako pricao. S njihovim "neprocjenjivim blagom" stvaraju jos vise siromasnih. Ako je mozda Libija bla glupost, ovaj puta je to sasvim nesto drugo ----------------------------------------------- To mi se sviđa jesi i ti bio tamo tri puta do sada ? ti znaš o čemu se radi kada tako kategorićko tvrdiš da je to pravi put ! daj malo obrazloži to pojasni nama neukima Hrvatima !

VL
RE
@rea
21:25 14.01.2013.

16:12h Jukkonen je napisao/la: ....a sad smo protiv njih jer su u Maliju orkrivene nove velike zalihe zlata i urana .... __________ lol Aj' kupi koncesiju na te otkrivene zalihe zlata i urana.

VL
DO
DoktorAmer
21:36 14.01.2013.

Kako to da kad se god pojave nekakovi diktatori fanatici, razni Asadi, Gadafiji, talibani, Al Qaida i slicni, 80 % komentatora na VL ih zdusno podupire. A svaku zapadnu zemlju mrze, Francusku, Englesku, Ameriku. Bas me zanima, sad kad nemaa posla u hrvatskoj, da li savjetuje svojoj djeci, ni za zivu glavu u Francusku ili Ameriku, Najbolja za vas je Sirija. Pakistan, Afganistan. Ne vjerujem, ali svakakovih idiota ima na ovom svijetu. Zamisli srece, kcer ti se uda u Siriju ili Jemen, mala se, hvala Bogu spasila Pariza.

VL
RI
Riznica
09:11 15.01.2013.

Kako to Vijece sigurnosti UN-a po hitnom postupku odobrava intervenciju u Maliju a ignorisu pokolj i masakr u Siriji?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.