Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vincent tan

Malezijski milijarder želi NK Dubrovnik, a gradit će i hotel!

'Cardiff City\'s owner Vincent Tan celebrates gaining promotion to Premier League , during the npower Football League Championship match at the Cardiff City Stadium, Cardiff.Photo: Press Association/P
'Nick Potts/Press Association/PIX'
16.07.2013.
u 20:51

Vlasnik kluba Cardiff City iz engleskog Premiershipa već je razgovarao s čelništvom dubrovačkog kluba i Gradom

Malezijski milijarder Vincent Tan potpisao je predugovor sa splitskim Profectusom o investiranju u jedan od sedam planiranih hotela na projektu Tri sestrice, koji je samo dio velikog projekta Pearl of Dubrovnik koji će se graditi u Dolima, 30-ak kilometara od Dubrovnika. Nakon godinu dana pregovora Tan je sada potpisom potvrdio svoje namjere da u Dole dovede hotel najviše kategorije u lancu Four Seasons.

– Vrijednost je cijelog projekta pet milijardi eura, ove prve zone 920 milijuna eura, a njegov bi hotel stajao oko 60 do 70 milijuna eura – objasnio nam je Vicenco Blagaić iz Profectusa. Još 2006. počeli su kupovati zemljišta u Dolima za ovaj veliki projekt s pet zona koje će obuhvaćati luksuzne hotele, vile, marinu, golf-terene, aerodrom za poslovne avione, industrijske i tehnološke parkove, poslovne zone, akademska i sportska područja, vinograde, maslinike, tematske parkove, filmske studije...

No to nije sve što u Hrvatskoj zanima jednog od najvećih malezijskih ulagača čije se bogatstvo procjenjuje na deset milijardi dolara, koji se bavi nekretninama, a ima i 50-ak hotela po svijetu. Vincent Tan je i veliki ljubitelj nogometa, vlasnik je kluba Cardiff City koji je vratio u prvu englesku ligu, a u Sarajevu je potpisao ugovor o suradnji s FK Sarajevom pa će talentirane igrače Sarajeva slati u engleske klubove. Naime, Tan bi kupio i Nogometni klub Dubrovnik, o čemu je već razgovarao s čelništvom kluba, ali i gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem. Plan mu je i ovaj klub uvesti u prvu ligu.

>>Maja Brinar Frenkel: Većina Dubrovčana želi golf na Srđu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije