Naslovnica Vijesti Hrvatska

Maletić: Hrvatska ne treba potvrditi Istanbulsku konvenciju

Iznenadila je podjela unutar zastupnika iz redova HDZ-a, čiji je predsjednik, premijer Andrej Plenković, najavio da će Hrvatska tu konvenciju ratificirati do kraja godine.
19. rujna 2017. u 00:01 39 komentara 5340 prikaza

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatija kao Istanbulska konvencija, prošlog je tjedna podijelila hrvatske europarlamentarce. Kako se i očekivalo, podržali su je oni s ljevice, a protiv su bile HSS-ova Marijana Petir i HKS-ova Ruža Tomašić. Iznenadila je podjela unutar zastupnika iz redova HDZ-a, čiji je predsjednik, premijer Andrej Plenković, najavio da će Hrvatska tu konvenciju ratificirati do kraja godine.

Ratifikacija je predviđena i Vladinim godišnjim planom usklađivanja zakonodavstva i već je prošla i javnu raspravu, no rezoluciju kojom je Europski parlament pozvao članice EU da potvrde konvenciju podržale su samo Dubravka Šuica i Željana Zovko, protiv je glasovao Ivica Tolić, koji je u EP ušao umjesto Plenkovića, dok je Ivana Maletić ostala suzdržana, a kao razlog je navela dijelove Konvencije kojima se, kaže, uvodi rodna ideologija.     

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Radikalni prijedlog IDS-a: Tražimo zatvor za isticanje fašističkih simbola, podržat će nas i HNS

>>Eurobasket: Slovenci treneru platili samo 60.000 eura

>>Jolly kupuje i drugi mercedes od 27 milijuna kuna

>>Večernji daruje Golf TDI Comfortline - još se stignete uključiti!

 | Autor :

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • kruti194:

    i mi tražimo istarski smrdljivi autonomašu, kaznu ZATVORA za isticanje komunističkih obilježja pa onda samo mašite i paradirajte zvijezdama petokrakama!!!!

  • Lujo123:

    Jaši soroš, jaši, ali i on bu uskoro za golštajnom - hvala Bogu!!!

  • iron.hide.54966:

    Prokleti licemjeri, dušu bi prodali vragu za samo da se uvučete nekomu u onu stvar.