Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po engleskoj metodi

Maleni su, još ne govore ni hrvatski, a već uče strani jezik

'27.08.2012., Bjelovar - Nakon nedavnog otvorenja skole engleskog jezika za djecu, a rijec je o Helen Doron school, danas su poceli i prvi besplatni satovi za upoznavanje s nacinom rada. Najrasprostra
Damir Špehar/PIXSELL
01.09.2012.
u 18:03

U bjelovarskoj školi učit će se po metodi Helen Doron, prema kojoj se engleski uči još od 1985.

Engleski čak i za tromjesečne bebe nudi program Early English (rani engleski), učenje engleskog po metodi Helen Doron, britanske učiteljice i jezikoslovke. Po toj će metodi priliku za učenje sljedećih dana dobiti i bjelovarski mališani.

Naime, bjelovarski bračni par Ana-Marija i Livio Mađer, vlasnici rođendaonice u Haulikovoj, odnedavno su vlasnici i licencije te poznate škole engleskog, vlasnica koje svoju metodu razvija i po svijetu širi još od 1985. godine. Novootvorena škola u Bjelovaru ovih dana svakodnevno održava sate na kojim se zainteresiranim roditeljima i njihovoj djeci demonstrira kakva je to metoda i kako se po njoj uči engleski jezik.

Puno zainteresiranih

Interes je veliki, što i ne čudi s obzirom na to da djeca u toj dobi, osim u vrtićima, nemaju mogućnost učenja stranog jezika.

Kako bi učenje trebalo funkcionirati u praksi, objasnila je vlasnica Ana-Marija navodeći da djeca u dobi do četvrte godine jezik uče uz obveznu prisutnost roditelja.

– Djeca u toj najmlađoj dobi engleski uče na isti način kao i materinski jezik – ističe, dodajući da djeca zapravo upijaju slušajući i gledajući sve oko sebe i potom na to reagiraju. Pristup je, dodaje, učenje kroz igru i zabavu, koristeći pritom sva djetetova osjetila.

Radne bilježnice, kartice

Sve što se govori ili pjeva je na engleskom, tako da su djeca maksimalno u dodiru s jezikom. S djecom će raditi licencirana učiteljica Sanja Cone, Bjelovarčanka koja se udala za Engleza i ondje živjela nekoliko godina te engleski govori posve tečno. Da bi dobila posao, uz reference koje ima, morala je proći i dodatnu jednomjesečnu edukaciju.

– Svi se pitaju kako je moguće da dijete u dobi već od tri mjeseca uči strani jezik, no moguće je jer djeca nas slušaju bez obzira na to što ne znaju govoriti. Naučila su slušati još u majčinu trbuhu, a ovdje će svakog tjedna 45 minuta slušati intenzivno razgovor na engleskom – ističe.

U školi će se raditi po skupinama koje imaju najviše osmero djece. Osim kroz igru, uči se kroz priče i radne bilježnice, kartice za učenje pojmova te originalne pjesme i glazbu. U ugovoru koji škola sklapa s roditeljima jasno je naznačeno da su obvezni djeci doma barem jednom dnevno pustiti CD koji dobiju uz četiri knjige koje škola osigurava. Cijena je jednogodišnjeg programa koji se sastoji od 60 sati 3000 kuna plus 500 kuna za pomagala.

Komentara 18

DJ
djemi
18:12 01.09.2012.

Sa sinom nešto mlađim od 3 godine doselio sam se u naselje obiteljskih kuća u Škotskoj i pustio klinca među djecu. Problem komunikacije s vršnjacima mali je rješio za 2-3 mjeseca. Pet mjeseci kasnije nije se razlikovao od ostalih. Godinu dana nakon povratka u ZG zaboravio je sve.

CI
cicibela
18:24 01.09.2012.

Time is money. Još bi trebali smisliti metodu učenja stranog jezika prije začeća, pa bi zarada bila još i veća. Naivnih snobova ima u izobilju.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:23 01.09.2012.

Bravo,...super, tako i treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije