Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Malena Kiara (7) iz Šibenika oboljela je od teške zloćudne bolesti i jedina joj je nada liječenje u SAD-u

Kiara Goršić
Foto: Privatni album
1/2
27.11.2021.
u 16:06

Šibenčani ne odustaju, Turistička zajednica i iznajmljivači udružili se u prikupljanju sredstava za Kiaru: 'Pozivamo vlasnike apartmana da se odazovu akciji'

Šibenska Turistička zajednica i iznajmljivači udružili su se u prikupljanju novca za liječenje sedmogodišnje djevojčice Kiare oboljele od teške zloćudne bolesti na eksperimentalnoj terapiji u SAD-u, a pozivaju i vlasnike apartmana da se odazovu akciji.

"Naravno da podupiremo akciju i već smo pozvali sve iznajmljivače koji su u našoj domeni da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji. Nadamo se samo da nam s ovim korona mjerama to neće poremetiti planove, ali svakako ćemo ovogodišnju Adventuru nastojati posvetiti ovom plemenitom cilju", rekao je u četvrtak Dino Karađole, direktor Turističke zajednice.

Građanska inicijativa "Iznajmljivači za Kiaru" i Turistička zajednica grada Šibenika pozivaju iznajmljivače te hotelske smještaje na području Šibenika da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i pomognu realizaciji ideje da se prihodi od noćenja u periodu od 3. prosinca ove do 6. siječnja iduće godine uplate u svrhu liječenja malene sedmogodišnjakinje.

Kiara se bori sa zloćudnim tumorom na mozgu, a nadu za njeno ozdravljenje nudi eksperimentalna terapija u SAD-u, za koju su potrebni veći novci.

"Mi mali iznajmljivači možemo s onim što imamo, a to su naši apartmani i kuće za odmor, itekako pomoći tako što ćemo ih staviti na raspolaganje na način da prihode od noćenja doniramo u svrhu liječenja Kiare", poručila je ranije Iva Živković koja je svoje ideje podijelila u grupi "Iznajmljivači za Kiaru".

Ovom gestom, naglasila je, nastoje pomoći njenim roditeljima da što prije dostignu cilj. "Pomozimo da u ovo predblagdansko vrijeme jedna djevojčica, jedna obitelj, jedan grad i jedna županija osjeti da kad nas se puno 'malih' složi zajedno možemo čuda", istaknula je.

Inače, već je nekoliko grupa otvoreno na Facebooku u svrhu prikupljanja novca za liječenje djevojčice, pozivajući sve da priključite grupama "Kiara želi život", "Božićni sajam za Kiaru" i "Iznajmljivači za Kiaru" u kojima se mogu dobiti informacije kako donirati novac ili na bilo koji drugi način dati svoj doprinos.

Foto: Privatni album

Članovi tih grupa ističu da mali ljudi velikog srca ne odustaju od ovog plemenitog cilja i još uvijek pronalaze način kako probuditi ljude oko sebe i potaknuti ih na ovu humanitarnu akciju, u kojoj zapravo "samo žele Kiari pružiti život".

Poruke podrške i ljubavi ranije su svojoj prijateljici poslala i djeca iz njezina vrtića.

Novac se, među ostalim, može donirati na tekući HR9125030073251005176 i žiro račun HR8125030073151000296, kao i na račun Crvenog križa IBAN: HR7823900011500216860.

Komentara 1

MA
Matek
00:52 28.11.2021.

Opet eksperimentalna terapija u SAD-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije