Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provalio u kuću

Mala junakinja: Potukla sam se s lopovom koji je krao laptop

lopov,provalnik,krađa, (1)
Thinkstock
20.08.2013.
u 11:40

Lopov tamnije puti i crne kose toliko je izudarao djevojčicu da je pala u nesvijest

Hrabra djevojčica (12) otjerala je drskog lopova koji je u ponedjeljak oko 21.30 sati kroz otvoren prozor ušao u obiteljsku kuću u vlasništvu njezina oca u Jarićevoj ulici u Slavonskom Brodu.

Je li imao pomagača?

Anamarija Ćosić (12) sama je mirno ležala u svojoj sobi i igrala igrice na računalu kada je odjednom izvana začula nekakvo grebanje. Njezin tata Ivica tada je bio u njihovoj drugoj kući, udaljenoj pedesetak metara. Pomislila je da je mačka, ali za svaki slučaj ipak je otišla do ulaznih vrata provjeriti je li sve u redu. Kada se vratila, razbojnik je već bio u sobi.

– Ugledala sam muškarca u svojoj sobi. Jako sam se uplašila. Udario me je šakom po glavi, zaprijetio da će me istući i zgrabio moj laptop i mobitel. Nisam mu ga željela dati pa sam ga udarila nogom po nozi – kaže Anamarija koja će za koji dan krenuti u sedmi razred brodske OŠ Huga Badalića. Glasno je dozivala upomoć, ali susjedi je nisu čuli. Razbojnik ju je tada počeo udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, nakon čega je pala na pod i onesvijestila se. Prije nego što se dao u paničan bijeg, napadač je na brzinu ispreturao ladice, tražeći vjerojatno novac i dragocjenosti. Na kraju je ukrao samo mobitel. Ivica Ćosić misli da je njihova kuća odabrana za metu zato što je ispred nje bio parkiran susjedov terenac iz kojeg je prije nekoliko dana ukradena torba s većim iznosom. Vjerojatno su pomislili da je terenac njihov i kako u kući ima još novca.

– Upravo sam kretao kući kad se na vratima pojavila Anamarija. U međuvremenu je došla k sebi i plačući kroz vrt dotrčala do mene. Kada sam došao kući, razbojnika više nije bilo. Anamarija je drhtala cijelu noć, sretan sam što je iz svega izišla živa i zdrava – rekao je Ćosić koji zbog visine prozora pretpostavlja da je napadač imao pomagača.

Trauma za djevojčicu

Dodao je da je ponosan na svoju djevojčicu koja je, kaže, oduvijek bila hrabra i koju od suprugine smrti podiže sam. Anamariju su jučer pregledali liječnici i dijagnosticirali joj lakše ozljede, a zbog pretrpljene traume propisan joj je i obvezan psihijatrijski tretman. Prema opisu koji je dala policiji napadač je tamnije puti i duže crne kose, a na sebi je nosio crnu majicu. U policiji kažu da još tragaju za lopovom. Psihijatar dr. Ivan Mrva, koji je djevojčicu uputio na psihotest, kaže da ovakve situacije mogu ostaviti jako velike posljedice na psihičko zdravlje pa čak i prijeći u posttraumatski stresni poremećaj.

– Sve ovisi o tome o kakvoj se osobi radi i je li u konkretnom slučaju doživjela traumu ili možda potres mozga – kaže dr. Mrva. Anamarijino hrabro držanje on je pripisao genetskim predispozicijama koje je naslijedila od svog oca kojeg on dobro poznaje.

>>Usred bijela dana djevojci na cesti otrgnuli lančić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije