Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prostitucija

Makro posao vodio iz kućnog pritvora

prostitucija
Foto: DPA/PIXSELL
01.02.2015.
u 22:30

Vođa grupe osumnjičenih za prostituciju iza rešetaka je, a konobar i dostavljač iz pizzerije njegova punca pušteni su na slobodu

Hrvat s njemačkim državljanstvom Darko Zunec (50), kojeg USKOK sumnjiči da je bio na čelu peteročlane skupine koja je po Hrvatskoj, BiH i Srbiji nalazila djevojke za prostituciju u Njemačkoj, cijeli je posao, izgleda, organizirao iz svojeg doma u Mariji Gorici. Naime, kada je prije godinu dana uhićen zbog organiziranja prostitucije i određen mu je istražni zatvor, u svibnju ga je zamijenio jamstvom, odnosno hipotekom na kuću svog punca i hipotekom na kuću obiteljskih prijatelja.

Uz to, sud mu je odredio mjeru opreza, odnosno da ne smije napuštati kuću u Mariji Gorici i zabranjen mu je kontakt s nekim svjedocima. I te se mjere Zunec uredno pridržavao, a dozvolu za napuštanje mjesta boravišta tražio je u dva navrata – jednom u kolovozu kada je sa suprugom i djecom išao na more te jednom u prosincu kada je za blagdana posjetio kćer u Njemačkoj. Budući da USKOK njegovu skupinu sumnjiči za organizaciju prostitucije od 22. srpnja prošle do 27. siječnja ove godine, ispada da je Zunec sve konce vukao ne napuštajući kuću.

– Čula sam i da su prvo uhitili dečke koji rade kod njega u pizzeriji, jedan je dostavljač, a drugi konobar, kažu kako su s njim nešto radili, ali ja u to čisto sumnjam – kaže J. Ž. čiju je kuću Zunec založio. Nijednom od njih dvojice nije određen istražni zatvor, baš kao i nijednoj članici skupine, dok je Zunec trenutačno u pritvoru koji mu je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio zbog opasnosti od bijega te opasnosti od ponavljanja djela.

– Ja još uvijek ne mogu vjerovati u sve ovo, pa on je bio doma u toj kući stalno, jedino je otišao u Njemačku posjetiti dijete i vratio se već nakon tri dana – rekla je J. Ž. 

>> 'Svodnik je tvrdio da u Njemačkoj ima legalan posao i da plaća porez'

Komentara 1

JA
jamanuša
18:47 02.02.2015.

uh nebi slazio sa nje ka dite sa trišnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije