Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv sustava
Povratak na članak

Majku petero djece oboljelu od GIST-a testiraju zbog nuspojava lijeka

Ministar Varga poslao je inspekciju u KBC Zagreb da utvrdi činjenice vezane za prepisivanje potrebnog joj lijeka

Komentari 4

NV
novo vriijeme
00:08 24.09.2014.

Hoće li bolnica biti iskrena ili će lagati. Ministarstvo je bilo dužno kontrolirati ovaj test jer je bolnica već u sukobu interesa odnosno u sukobu sa pacijenticom Ako bolnica kaže da su nuspojave samo alergije onda već vara pacijente, jerer opseg nuspojava je puno širi.

VL
LA
Landian
17:28 23.09.2014.

Da treba štedjeti, to je svima jasno. Isto je tako jasno da generici ipak nisu isto što i originalni lijekovi, što god farmaceuti i ostali tvrdili. Ista djelatna supstanca, ali ostatak baš i nije... genereci su jeftiniji, kod većine ljudi nema razlike u djelovanju, to je sve jasno. Ono što mi nije jasno - ako osoba ne podnosi dobro lijek, ili iz bilo kojeg drugog razloga želi uzimati originalni lijek, a ne generik, i pri tom je voljna platiti razliku u cijeni lijeka, zašto se toj osobi ne omogući kupnja originalnog lijeka?

VL
PA
Pave42
00:27 24.09.2014.

Danas gledam prilog na tv o tome kako naš narod odlazi u Sloveniju,Bosnu i Srbiju po lijekove jer su višestruko jeftiniji,čak i oni uvezeni iz HR. Jedan lijek,isti naziv i proizvođač,je 8 puta!! kod njih jeftiniji! A i moje je je dite povraćalo od zamjenskog lijeka iako su tvrdili da je sastav isti. I mnogi od nas iz iskustva znaju da su zamjenski lijekovi zapravo jeftilen zamjena sa mogućim opasnim kontraindikacijama!

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:36 23.09.2014.

Dvostruki slijepi pokus (Double blind study) je objektivan nacin utvrdjivanja radi li se on nuspojavi ili krivom optuzivanju lijecnika koji su joj originalni Imatinib (tvornickog imena Glivec) zamjenili generickim (zamjenskim) Imatinibom tvornickog imena Imakrebin. Aktivna kemijska supstanca je u oba slucaja identicna, Imatinib.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.