Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krenule u strasbourg

Majke Srebrenice tuže UN: Suodgovoran je za genocid

srebrenica (1)
Reuters/PIXSELL
09.10.2012.
u 19:24

UN treba odgovarati za pogrešku i zbog vlastitog autoriteta – poručila je Hatidža Mehmedović iz Udruge

Članice udruge Majke enklava Srebrenice i Žepe, zajedno s predstavnicima drugih nevladinih organizacija, krenule su danas iz Bosne i Hercegovine u Strasbourg kako bi 11. listopada predale tužbu Europskom sudu protiv Ujedinjenih naroda.

>>Tomislav Nikolić: U Srebrenici nije bilo genocida

Smatraju da je UN suodgovoran za genocid nad Bošnjacima što su ga u srpnju 1995. godine u Srebrenici počinile snage bosanskih Srba ubivši pritom najmanje osam tisuća muškaraca i dječaka. Podsjećaju da je Vrhovni sud u Nizozemskoj odbacio tužbu zbog imuniteta UN-a. 

– UN treba odgovarati za pogrešku i zbog vlastitog autoriteta – poručila je Hatidža Mehmedović iz Udruge. Ona očekuje pravdu i pravednost jer je UN, kako je naglasila, stavio potpis i garantirao život ljudima u zaštićenoj srebreničkoj enklavi.

Komentara 23

OB
-obrisani-
20:42 09.10.2012.

najmanje 500 ljudi koji su na spisku u Srebrenici su živi i glasaju . Što znači da je Srebrenica jedna velika farsa. i da su neka imena upisivana više puta Muslini sami govore da je Srebrenica mit. prvi međi njimaima je Meholić i Halilović

OB
-obrisani-
19:37 09.10.2012.

imaju potpuno pravo! a ove današnje homofobne laži predsjednika članice UN, također zaslužuju osodu, ako ne i direktne sankcije....međunarodne

Avatar CrimsonKing
CrimsonKing
20:10 09.10.2012.

Pa samo njihovo postojanje dokazuje da nikakvoga genocida tu nije bilo; jer da je genocida bilo, onda ti toliki preziveli -- "majke Srebrenice," njihova deca i stariji -- ne bi medju zivima bili, zar ne? Cini se da muslemani, sukladnoo svojoj inteligenciji, kulturi i shvatanjima, nisu u stanju razumeti da ih samo njihovo prisustvo u toj stvari negira i tuzbu im smesnom i neozbiljnom cini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije