Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik srbije

Tomislav Nikolić: U Srebrenici nije bilo genocida

'Serbian President Tomislav Nikolic speaks during a joint press conference with the Serbian Socialist leader after their meeting  in Belgrade on June 28, 2012. Serbian Socialist leader Ivica Dacic rec
Arhivska fotografija
09.10.2012.
u 12:25

Nikolić je dodao da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić trenutačno u Haagu i protiv njih se vodi postupak, a on drži da su oni nevini i takvima se moraju smatrati sve dok im se ne dokaže krivnja

– U Srebrenici se nije dogodio genocid. Riječ je o pojedinačnoj krivnji pripadnika srpskog naroda. Srpski parlament osudio je ovaj zločin, ali nije rekao da je riječ o genocidu. Ni jedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja – rekao je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić koji se danas nalazi u službenom posjetu Italiji, prenosi agencija Anadolija izjavu koju je dao talijanskom dnevniku Corriere della Sera.

Nikolić je dodao da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić trenutačno u Haagu i protiv njih se vodi postupak, a on drži da su oni nevini i takvima se moraju smatrati sve dok im se ne dokaže krivnja.

>>Logorašima Nikolić nije dao jamstvo za put do Stajićeva

Talijanskom je dnevniku rekao da EU ne bi Srbiji trebao postavljati nove uvjete, poput priznanja neovisnosti Kosova jer, ako je neophodno odricanje od Kosova, onda je prihvatljivije zaboraviti Europu.

Govoreći o nastavku pregovora s Kosovom, Nikolić je rekao da neće izbjegavati susret s premijerom Kosova Hashimom Thaçijem, ali je istaknuo i da se najprije mora završiti kazneni postupak protiv Thaçija koji se tereti za trgovinu organima za vrijeme rata na Kosovu.

Komentara 102

BA
bacbos
17:59 09.10.2012.

Po sumama i gorama su mnogi setali ! Ali samo su srbi tretirani kao anti gorani !

PA
Papiga
18:01 09.10.2012.

Istorija je cudna ! Nekad se kao narod pojavi neko ko nikad nije postojao !

BA
bacbos
17:58 09.10.2012.

U onakvom ratu koji se desio Svaki bi se pucanj mogao tretirati ,kao genocid ! Narocito onaj prvi kad je pucano na svatove !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije