Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak suđenja

Majka ubijene: Damir je pijan moju Snješku fizički i psihički maltretirao čitavog braka, ali ona je to trpila i skrivala'

damir matan
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/8
16.06.2016.
u 14:35

Snježanina majka kazala je kako je Damir u jednom trenu svađe otišao po pušku u frizerski salon uz kuću i da je sve bilo priređeno da je ubije. Svađali su se zbog njegove ljubomore i jer nije pristajao na razvod

Sve je bilo priređeno, puška je 'čekala' u salonu, Damir je samo čekao da moja Snješka dođe doma. Čitavog braka ju je maltretirao, psihički i fizički, jednom joj je i zub izbio s flašom, kako mi je ona rekla, ali ona je to trpila i skrivala, nije o tome pričala. Puno sam puta 'letila' na kat, ja i moj pokojni suprug, da ih smirimo, da zaštitim svoje dijete. Maltretirao ju je i trudnu, posebno kada je doznao da ne nosi dječaka, pa je drugu kćer rodila ranije i dobila postporođajnu psihozu. Toliko je njegovo maltretiranje i pijanstvo bilo jako i učestalo – ispričala je na suđenju potresena i plačući Dubravka Mikšić, majka Snježane Matan (49) koju je suprug Damir lani u srpnju nakon svađe ubio iz ilegalne puške u ubiteljskom domu u karlovačkom naselju Drežnik. Dubravka, kao i Damirova kći Ivana, bile su u kući kada se tragedija dogodila. Pa, iako je Damir na početku suđenja na Županijskom sudu u Karlovcu kazao kako nije kriv za teško ubojstvo, odnosno ubojstvo iz ljubomore, Snježanina majka kazala je kako je Damir Snježanu dan prije ubojstva optužio da ima čak tri ljubavnika, spočitavao joj neke poruke u mobitelu, pijan ju vrijeđao i tukao.

– Nitko nikada o mojoj Snješki nije rekao ružne riječi, niti je ona imala ikoga, već je on taj koji se ponašao neprimjereno. Subotama je snimao svadbe s prijateljem, a imam dokaze da je sudjelovao i u snimanju pornofilmova. Moja je kćer i prije išla u Žensku grupu Korak i htjela je sve prekinuti, ali mu je dala joj jednu šansu. No, te je večeri sve htjela prekinuti, ali on nije htio čuti za razvod. Nikada nije poštovao što se doselio u uređenu kuću, nije poštovao mene niti mog pokojnog supruga, ali sve to nije važno, u usporedbi s time da je maltretirao Snježanu. Mogao se razvesti, ali nije htio. S kojim joj je pravom uzeo život – dodala je majka pokojnice. Ispričala je i kako joj je unuka Ivana javila za svađu dan prije ubojstva, pa je došla u kuću, u prizemlje gdje ima stan i zvala policiju.

– Odveli su ga, a drugo jutro zvali su iz policije da je dežuran Prekršajni sud u Slunju i rečeno nam je da će nam javiti kada možemo za Slunj. Snježana i ja smo rekle da ćemo ići i čekala sam poziv. No, više me nitko nije nazvao, već su umjesto toga Damira pustili doma. Kada je Snješka došla doma iz škole i od doktotra, jer je išla na pregled zbog ozljeda koje joj je nanio dan danije, on je već ležao na dvosjedu u frizerskom salonu i čekao. Opet joj je izgovarao prostote, htjela sam zvati policiju, ali mi je uzeo mobitel i udario me dva puta tako da sam jedva ostala na nogama. Snježana me stala braniti, rekla mu je da me ostavi, jer da nisam ništa kriva. Istrčala sam van zvati u pomoć, ali me on sustigao, pljusnuo i gurnu, pa sam pala na beton, nakon čega je Snješku srušio i počeo je tuči. Ivana me digla s poda, pa smo pobjegle. Snježanu sam zadnji puta vdijela u kuhinji gdje ju je počeo tuči, nakon čega je otišao u salon po pušku koju je očito imao pripremljenu. I Ivana ga je pitala što će mu puška, ali ju je otjerao i rekao joj da bježi, jer da će i nju ubiti – pričala je kroz suze Dubravka Mikšić. Kazala je kako se prije sedam godina, par godina nakon smrti Snježaninog oca, iselila iz kuće, jer je mislila da će se situacija među njima srediti, ali on je i dalje stalno bio pijan.

Svjedočila je i Damirova kći Ivana, koja je potvrdila svađu roditelja dana ranije radi ljubomore, te očev alkoholizam i prijašnje svađe roditelja, ali i susjed Ivica Mateša, Snježanin tetak.

– Svađe smo često čuli, ali nikada mi se Snježana nije požalila da je Damir tuče, niti je to itko meni izgovorio. No, mi smo konzervativna sredina, nitko se nije htio miješati među supružnike. Tog smo jutra čuli da ga je policija odvezla noć prije i da je opet bila svađa. Popodne, kada me sin pozvao da idem k njima jer da Damir masakrira sve redom, vidio sam Damira s puškom u ruci u ulici.

Repetirao je prema ženi koja je ležala na podu, ali se predomislio i pucao u pravcu kuće, u hodnik. Čuo sam kriv i kobni Snježanin hropac. Zatim se okrenuo prema meni, bio je sav krvav, repetirao u mene i pucao, ali mu se metak zaglavio. Govorio sam mu da baci oružje, da se to može drugačije riješiti, ali nije slušao. Kada je ponovno repetirao u mene, pobjegao sam u kuću, ne znam gdje je taj metak završio. Kasnije sam inzistirao da ga se ne tereti za pokušaj ubojstva i mene – kazao je Ivica Mateša. Kazao je da je kasnije, u kući kada je zvao policiju, opet čuo hitac. Smatra da je to bio hitac kojim je Damir htio presuditi sebi. Prije no što je pucao u sebe, Damir se zaključao sa Snježanom u kući, policija ga je dozivala, tražila da iziđe i preda se, ali su iza 19 sati, upali u kuću i našli supružnike.   

>> Priznao da je ubio suprugu, ali ne iz ljubomore, a zanijekao je i da ju je zlostavljao u braku

>> Muškarca koji je ubio suprugu priključili na respirator: Prošao operaciju rekonstrukcije lica!

Komentara 2

AN
AntiFa666
14:57 16.06.2016.

Ivana drzi se!

NO
novkovka
17:27 17.06.2016.

majci neka bog da snage za dalje.a ovog čovjeka(ako se može tako zvati)zatvoriti DOŽIVOTNO!!!!!!!!!! pa će onda drugi prije razmisliti da li će tući i vrijeđati suprugu ili obrnuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije