Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE MOGLA GOVORITI OD UZBUĐENJA

Majka jedne od Hrvatica iz Zambije: 'Izvan sebe sam od sreće, ali i malo strepim'

Suđenje Hrvatima u Zambiji
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
01.06.2023.
u 12:17

"Samo da dođu, samo neka slete", kroz suze radosnice kazala je mama i baka Ivana Goranić

Šest mjeseci prolazila je kroz pakao dok joj je kći Azra Imamović Subošić sa svojim suprugom Zoranom Subošićem i ostalim Hrvatima proživljavala agoniju u Zambiji, a onda je danas čula vijest da je sud oslobodio sve Hrvate, da dokumentacija o posvojenjima nije krivotvorena te da je proces posvajanja bio legalan, zbog koje od uzbuđenja i sreće gotovo da nije mogla govoriti. Mami, ali i baki Ivani Goranić, glas je jako podrhtao, a osjetilo se i kako joj naviru suze.

– Vijest je predivna, nisam se usudila ni nadati. Izvan sebe sam od sreće, ali i malo strepim zbog onog što se već jednom dogodilo – kazala je, aludirajući na privremeni prekid procesa i protjerivanje Hrvata nakon procesa na nižem sudu, kad su, iako im je bilo naređeno da odu iz Zambije, ponovno uhićeni u zračnoj luci. Pretpostavlja se da dječica idu s roditeljima u Hrvatsku.

VEZANI ČLANCI: 

– Samo da dođu, samo neka slete – kroz suze radosnice kazala je mama i baka Ivana Goranić.

 

Podsjetimo, Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli. Policija ih je presrela dok su se, vodeći sa sobom četvero djece iz DR Konga koje su netom posvojili, vraćali kući u Zagreb. Djecu je preuzela zambijska socijalna služba i odvela na tajnu lokaciju. Obrat se dogodio 6. veljače kad je optužnica odbačena, a Hrvatima je dano 48 sati da napuste zemlju. No, dok su sutradan ulazili u avion, ponovno su uhićeni, a odmah se proširila vijest kako su uhićeni zbog prijave jednog Hrvata. 

VIDEO Kraj agonije Hrvata nakon gotovo 6 mjeseci: Sutkinja ih oslobodila i odbacila optužnicu

Komentara 3

DU
Deleted user
12:44 01.06.2023.

Djeca su državljani DR Kongo.Kongoanski zakoni brane posvajanje djece od strane stranih državljana. Netko je ILEGALNO toj djeci omogućio upis u hrvatskog državljanstvo.Pogledajmo malo što kaže zakon o državljanstvu?Državljanstvo se stiče: A)po osnovi boravka u Hrvatskoj.B)po osnovi rođenja u Hrvatskoj.C)po osnovi braka ili životnog partnerstva s hrvatskim državljaninom.D)po osnovi iseljenja.E)po osnovi postojanja interesa za Republiku Hrvatsku.F)po osnovi pripadnosti hrvatskom narodu. Kako su dobili državljanstvo RH? Ovdje završava svaka priča o zakonu,legalitetu,hrvatskoj pravnoj državi i zdravom razumu!

Avatar Slava UA herojima!
Slava UA herojima!
14:19 01.06.2023.

a je li sve čisto 100% po HR zakonodavstvu?

PE
Pendrek57
12:41 01.06.2023.

Jahahaha, sad su ovi koji su tvrdili da je to kriumcarenje djece na aparatima. Neprocjenivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije