Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slađana stanković

Majka maloljetnih kćeri tri godine molila srpsku vladu da je vrate kući; ubijena u zatočeništvu

libija
Foto: Reuters/PIXSELL
01.03.2016.
u 10:18

U svakome pismu Slađana Stanković prvo je spominjala svoju obitelj.

"Molim vas da mi nađete zamjenu. Molim vas, imam djecu. Molim vas jer sam žena u Tripoliju. Molim vas, časno sam radila deset godina. Unaprijed zahvaljujem, Slađana Stanković", tim se riječima obratila Ministarstvu vanjskih poslova Srbije službenica veleposlanstva u Tripoliju koja je na kraju ubijena 19. veljače nakon što je više od stotinu dana provela u rukama otmičara. Pisala im je posljednjih nekoliko godina. Prvi put pismo je napisala 2012., pa 2014. i 2015. Nikad nije dobila odgovor ni rješenja. Oteta je u studenome 2015. godine, a sahranjena je prije tri dana, piše Blic.

U svakome pismu Slađana Stanković prvo je spominjala svoju obitelj.

"Od 2011. sam sama jer mi je obitelj s drugim građanima evakuirana. Velik mi je to problem jer mi djeca imaju 10 i 14 godina. Ne mogu ih dovesti k sebi jer je ovdje opasno. Tri godine odvojenosti od dvije kćeri previše je, majka im je potrebna, a ja sam sve svoje obaveze prema veleposlanstvu i državi časno i pošteno ispunjavala", pisala je Slađana Stanković 2014. godine.

Oteta je s kolegom Jovicom Stepićem 8. studenoga. Izgubili su živote nakon gotovo četiri mjeseca; srpska vlada tvrdi da je to bilo u raketiranju kampa ISIL-a 60 kilometara zapadno od Tripolija.

Pentagon navodi da američki avioni nisu bombardirali lokaciju koju su srpske vlasti dostavile SAD-u, a na kojoj su otmičari držali službenike srpskog veleposlanstva.

>>  Vučić o smrti Srba: Uvjeren sam da bi ih oslobodili da nisu ubijeni u američkom bombardiranju

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
17:00 01.03.2016.

Briga politicare u bilo kojoj drzavi za svoj narod, oni su tu da sluze vladarima iz sjene I pune sebi dzepove, kako u Hrvatskoj tako I u Srbiji. Badava je zeni bilo pisati I traziti smjenu iz Libije, da je bila u Rimu ili Londonu itekao bi bili poslali nekog svog "uhljeba" da prima placu ne radeci nista ali Libija nije bas najpozeljnije mjesto za uhljebe od rusenja Gadafija kada im je NATO bombama uveo "demokraciju" koju sada predvodi ISIL.

DU
Deleted user
17:49 01.03.2016.

Vlada u Srbiji je izrazila zaljenje.Cak su izjavili i saucesce porodicama zrtava.U pravu je superhik74-politicari su navodno zabrinuti za svoje gradjane,ali samo za mrtve.Pocnite voditi brigu o nama dok smo zivi.

ŠU
šumadija
12:27 01.03.2016.

Ma vazi,imam decu a imam i diplomatski imunitet i diplomatsku platu. Nego gde je to pismo u originalu.Nikad nisam kapirao karijeru i porodicu,jedna strana uvek trpi!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije