Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Majci suze nisu prestajale teći: Bolesnom sinu i njoj kupili su kuću u Tenji

Mogućnost da ostanu na sigurnom iznenadila je majku i sina koji su tijekom razornog potresa na Banovini jedva izvukli živu glavu, a puzeći su izišli iz stana u prizemlju zgrade stare stotinu godina
27. siječnja 2021. u 09:19 2 komentara 3257 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Ivan Kralj, 20-godišnji mladić sa 17 teških zdravstvenih dijagnoza, i njegova majka Ivanka, koji su u potresu ostali bez doma u Sisku, dobili su novi dom. Novu kuću kupio im je u Tenji Osječanin Boro Ivković, uz pomoć župana Ivana Anušića te Osječko-baranjske županije, ali i brojnih prijatelja.

VELIKE UŠTEDE Nijemci sol na cestama zamijenili novom metodom odleđivanja, funkcionira odlično

Mogućnost da ostanu na sigurnom iznenadila je majku i sina koji su tijekom razornog potresa na Banovini jedva izvukli živu glavu, a puzeći su izišli iz stana u prizemlju zgrade stare stotinu godina. Na rame Ivanke Kralj pao je komad zida, a Ivan posljedice potresa osjeća još i sad. Stoga nije mogla biti bolja odluka negoli ih zadržati trajno u Slavoniji, a što će, kako je Ivković kazao za Glas Slavonije, biti realizirano u najskorije vrijeme.

"Kuća ima tri sobe, kuhinju, kupaonicu, lijepo dvorište i veliki plac. Ovih dana trebali bismo uplatiti novac vlasnici kuće, koja je inače iz Novog Sada, i potom se Ivanka i Ivan mogu useliti u kuću bez problema. Ne smijem izostaviti i veliku pomoć Tihomira Distlera - Tileta, ali i svih vinkovačkih Ultrasa koji žive u Berlinu, potom Gorana i Siniše Mikinčića, kod kojih Ivanka i Ivan svakodnevno objeduju u restoranu "Corner", Ante Raspudića iz Đakova, Ferde i Ivice Kraljevića iz Ferivi sporta, Damira Kurtovića iz PPD-a i svih drugih koji će pomoći pri realizaciji ove moje ideje. Naime, njihov je stan u Sisku uništen i tko zna kad će biti obnova, a osim toga, ondje tlo podrhtava, a Ivan, koji je doista bolestan mladić, treba svu moguću skrb", pojasnio je Ivković.

Potres u Albaniji magnitude 3,9 Novi potres zatresao Albaniju: 'Horor', 'Kako sam se uplašio'

Ivanovoj majci suze nisu prestajale teći kad je u subotu čula vijest.

"Ovo nam je velika sigurnost i nemam riječi hvale za sve ljude koji su se uključili, na čelu s našim anđelom čuvarom, Borom Ivkovićem. Naime, nas veže prijateljstvo još iz 2005. godine kad je Ivanu pod hitno trebao pulsni oksimetar. Prije nego što ga je Ivan dobio, dvije i pol godine provela bih budna noću u strahu hoće li preživjeti. Iako mu je taj aparat pomogao, nažalost, moj Ivan je mladić kojem se dijagnoze nižu jedna na drugu, počevši od hidrocefalusa s dva mjeseca života, a potom i tumora na kralježnici, sljepoće, problema s mjehurom i niza popratnih bolesti", kaže majka Ivanka, dodajući da se dolaskom u Osijek njezin sin tek malo smirio, no i dalje noću, kad se okreće u krevetu i osjeti vibracije, pomisli da je potres i panično zove majku.

"Zahvaljujući dobrim ljudima ovdje u Slavoniji, Ivan i ja ipak ćemo imati svoj krov nad glavom. Znate, mi živimo u divnom apartmanu, imamo što jesti i imamo divan smještaj, ali nisi svoj na svome i nekako ti je neugodno", ispričala je Ivanka Kralj,

 

>> Pogledajte i ovaj video: Josip je izgubio kuću u potresu, a društvo mu pravi psić kojeg je preimenovao u Potres

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj