Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrepčanka godine

Maja Mamula najizglednija za naslov "Zagrepčanka godine"

maja mamula
Foto: VL
1/2
01.02.2010.
u 11:57

Članovi Gradske skupštine odlučivat će između Maje Mamule i Smiljane Leinert-Novosel. Zagrepčanka godine za svoj će predani rad dobiti i 50 tisuća kuna novčane nagrade iz zagrebačkog proračuna.

Između pet predloženih kandidatkinja stručna radna skupina za razmatranje prijedloga za dodjelu nagrade "Zagrepčanka godine" kao najizglednije nositeljice ovoga naslova izdvojila je mr. Maju Mamulu i dr. Smiljanu Leinert-Novosel te će svoju odluku uputiti na glasovanje zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Mr. Maja Mamula ušla je u finale utrke za Zagrepčanku godine zbog iznimnog doprinosa u afirmiranju problema rodne ravnopravnosti i zaštite ženskih ljudskih prava, prije svega u suzbijanju seksualnog nasilja.

Kruna njezina dugogodišnjega predanog rada je otvorenje Centra za žene žrtve seksualnog nasilja 2008. godine u Zagrebu, prvog u Hrvatskoj i u regiji koji pruža besplatnu pomoć žrtvama seksualnog nasilja i njihovim obiteljima.

Članovi Gradske skupštine odlučivat će i o Smiljani Leinert-Novosel čiji se rad odlikuje velikim znanstvenim doprinosom u društvenim znanostima u pogledu proučavanja ravnopravnosti spolova.

"Zagrepčanka godine" za svoj će predani rad dobiti i 50 tisuća kuna novčane nagrade iz zagrebačkog proračuna, potvrdio je danas Odbor gradske skupštine za javna priznanja kojim je predsjedao Boris Šprem.

Komentara 8

MM
Mladen Miletić
12:33 01.02.2010.

Ovo je jedanaod 1247 reportaža konačno normalna ljudska a ne sve deprimirajuče vjesti hapšenja svađ prijetnje i podvale i jadne politike, kao da nepostoji i jedan normalan čovjek u ovoj državi .. Kako vidimo izgleda nije tako eto tvrde konačno jedna normalna žena i to godine. A što je najbolje nije morala iči u Glavaševu Bosnu po nagradu sa Hrvojem koji više ne pomišlja da prijeti kao nedopipljivi ...

IV
IvaHorvath
12:43 01.02.2010.

Ovakvih lijepih i poticajnih novica trebamo! Ima divnih zena i muskaraca u nasoj Domovini o kojima vrijedi pisati i isticati ih kao uzor svima nama, posebice mladima.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:25 01.02.2010.

Zagrebacke prave plavuse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije