Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARUČILI 5 MILIJUNA DOZA

Mađarski vrh procijepljen: Premijer Orbán primio kinesko cjepivo

Foto: Viktor Orban/Facebook
1/2
28.02.2021.
u 13:11

Ministrica zdravstva Cecília Müller posebno preporučila cijepljenje Orbánu kazavši kako je važno da premijer da primjer stanovništvu

Mađarski premijer Viktor Orbán u nedjelju je cijepljen je jučer protiv koronavirusa, a sam se odlučio za  kinesko cjepivo Sinopharm. Dva dana ranije i mađarski predsjednik János Áder primio je isto cjepivo, tako da je mađarski državni vrh procijepljen kineskim proizvodom.

Nakon što su prvi i jedini u EU kupili i počeli koristiti rusko cjepivo Sputnik V, i prije nego je Europska agencija za lijekove dala svoje mišljenje o njemu, sada to isto čine s kineskim Sinopharmom.

Da je odabir premijera već ranije bio kineski proizvođač, otkrio je šef njegovog ureda Gergely Gulyás prije nekoliko dana, ali je i najavio cijepljenje kasnije ovog tjedna. No u subotu je tamošnja ministrica zdravstva Cecília Müller posebno preporučila cijepljenje Orbánu kazavši kako je važno da premijer da primjer stanovništvu tijekom trećeg vala pandemije, a samo dan kasnije premijer ju je poslušao.

Mađari su prvi u EU počeli koristiti prvo rusko, a sada i kinesko cjepivo. Od Kineza su naručili pet milijuna doza, a prva je pošiljka Sinopharma stigla u Mađarsku ranije ovog mjeseca i njime bi se trebalo procijepiti  275 tisuća ljudi.

 

Komentara 10

RE
reborn
08:46 01.03.2021.

Strašno, ovim potezom Orban je pokazao što misli o Ursuli i o njezinim pokušajima osigurati kvalitetno cjepivo za cijelu EU... Sad će ga soroščad odmah prozivati kako uništava europsko bratstvo i jedinstvo te podriva tekovine samoupravnog eurosocijalizma.

NE
Nepokolebljiv
00:22 01.03.2021.

Zaobilazno receno nista od Sputnjika! Jos uvijek u orbiti stalno samo salje propagandne signale ali nikako da se materijalizira na Zemlji.

Avatar Čepiga.
Čepiga.
18:47 28.02.2021.

Neće ni Orban rusko cijepivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije