Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sprječavaju dolazak izbjeglica

Mađari raspoređuju vojsku duž granice s Srbijom

Mađarska izbjeglice migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
11.09.2015.
u 16:35

Do sada je raspoređeno već oko 3800 vojnika kojima je glavni zadatak pomoć u izgradnji žičane ograde na državnoj granici, a sve kako bi spriječili dolazak izbjeglica

Kako se i najavljivalo proteklih dana Vlada Mađarske započela je sa raspoređivanjem vojske duž granice s Srbijom. Prema navodima medija do sada je raspoređeno već oko 3800 vojnika kojima je glavni zadatak pomoć u izgradnji žičane ograde na državnoj granici, a sve kako bi spriječili dolazak izbjeglica

Mađarski ministar obrane Istvan Simicsko rekao je kako se ograda podiže užurbanim tempom od oko 10 kilometara dnevno. Inače, mađarska vojska započela je i sa provedbom vježbe koja nosi naziv „Odlučna akcija 2015“, a u kojoj se uvježbava i aktivna pomoć graničnoj policiji u nadzoru državne granice.

- Ograda nije dovoljna i granicu treba štititi ljudstvom, rekao je Simicsko. Prema ranijim najavama rok za izgradnju žičane ograde duž granice s Srbijom je 31. listopad ali kako je angažirano i dodatno ljudstvo i oprema iz ureda predsjednika Viktora Orbana navode kako bi ona mogla biti završena ranije, odnosno, možda već i početkom idućeg mjeseca.

>> Šokantna snimka otkriva nehumane uvjete u mađarskim izbjegličkim kampovima

Komentara 16

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:34 11.09.2015.

Mađarska je odlučila braniti Europu i pravni poredak...

AB
Abcd..
17:15 11.09.2015.

Treba tu jos vojnika postaviti, skupa sa mehanizacijom. Zarva.

Avatar niwrad
niwrad
18:14 11.09.2015.

Mađari se brane od agresora, a ovi ljevičarski filozofi koji to osuđuju su ustvari nacisti i fašisti jer nacisti su radili upravo to - napadali druge države i ugrožavali im nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet.. kao što sad imigranti napadajuu mađarsku. Tako su ljevičari su u teoriji(kad jezičimama mlate humane parole) humanisti, a u praksi nacisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije