Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA ODLUKA

Mađari donijeli odluku koja se tiče i Hrvata: 'Procvjetao nam je benzinski turizam. Stranci to iskorištavaju'

Od sutra ponovno nove cijene goriva
Igor Soban/PIXSELL
26.05.2022.
u 17:13

. Ostali će plaćati tržišnu cijenu, dodao je Gulyas.

Samo će Mađari od petka moći kupovati gorivo po povlaštenoj cijeni, a automobili sa stranim tablicama po tržišnoj cijeni, rekao je u četvrtak predstojnik ureda mađarskog premijera Viktora Orbana.

S obzirom da je cijena goriva u Mađarskoj najniža u Europi, uz granicu je procvjetao "benzinski turizam", pa nam prijeti nestašica, rekao je Gergely Gulyas.

"Strani kupci iskorištavaju činjenicu da je Mađarska u stanju održati cijenu goriva na 480 forinti (oko 9,20 kn) a po Europi je 700-900 forinti (13,50 do 17,40 kuna)", izjavio je on na konferenciji za novinare.

Kako bi spriječili te zloupotrebe, samo će automobili s mađarskim registracijama moći kupovati gorivo po 480 forinti za litru. Ostali će plaćati tržišnu cijenu, dodao je Gulyas.

VIDEO: Istospolni partneri mogu ravnopravno pristupiti postupku posvajanja djece: 'Ovo je veliki trenutak'

 

Ključne riječi

Komentara 20

MA
mariooo10
18:23 26.05.2022.

Zašto naša vlada ne uvede skuplje autoceste za aute sa mađarskim tablicama

TO
tolitol
17:45 26.05.2022.

Ovakve "dvostruke" cijene (koje su nama poznate iz bivše SFRJ) zabranjene su pravilima Svjetske trgovinske organizacije i EU pravilima. Mađarska iz mjeseca u mjesec grabi prema izbacivanju iz Unije.

AR
aristip2021
18:40 26.05.2022.

A Hrvatska nije sposobna ni preuzeti kontrolu nad Inom premda postoji pravomoćna presuda protiv Sanadera i Hernandya.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije