Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon o klimi
Povratak na članak

Macron zabranio letove unutar države, velike kazne za ekocid

Zakon ne uvodi ekologiju u dnevni život stanovništva, kaže Jean-François Julliard

Komentari 8

FM
fmica
12:18 23.07.2021.

opet bu popil šamarčinu...

VL
XA
xaron
21:30 22.07.2021.

Rigorozne mjere za smanjenje CO2 u malim ( ispod 100 miliona stanovnika) državama su besmislene, jer Kina ( 1,4 milijarde) , Indija (1,3 milijarde ), US (0.3 milijarde )…proizvode ogroman dio zagađenja.

VL
SI
sisavac
11:09 23.07.2021.

nebuloze. sad je jako moderno biti ekološki aktivist. znate zašto? zato jer dobivaju pozornost medija, njihove teme se dižu na vrh svih događanja, njihove izjave su velikim slovima pisane, i dobivaju naš, javni, novac, za svoj posao. koji i nije posao. ja bih jako volio da na vlast u nekoj većoj eu zemlji dođu zeleni. pa da vidimo nakon par godina ekonomiju te zemlje. kad ju očiste od nafte i plina, ugljena. i dalje me užasava to da nema nikakvog čvrstog dokaza (milijuni članaka koji se pozivaju na jednu te istu stvar to nisu) da je naše trošenje nafte plina ugljena krivo za bilo koje događanje, proces, što već. nema dokaza. jer bliža povijest pokazuje da se i bez čovjeka sa naftom i plin, ugljenom, događale promjene, bila topla razdoblja od par stoljeća, pa onda hladnih par stoljeća. od 14. do sredine 19. stoljeća vladalo je malo hladno razdoblje, doba, i tek prije 150 godina je započelo sa zagrijavanjem. taj trenutak inače ti aktivisti gledaju kao dokaz da su ljudske djelatnosti zaslužne za zagrijavanje. a fora je da su onda rimljani krivi za toplo razdoblje prije 2000 godina?! velika seoba naroda se događala tada kad se mijenjala klima. tko ju je inicirao? bit će fora za 20 godina. dosta toga na struju, baterije će se krasti naveliko. struja isto. kad države ostanu bez prihoda od nafte i plina (porezi, pdv...); kad svaka stvar poskupi jer će energija biti skuplja, e onda ćete tanko pišati. al po zelenoj travi, u tišini, sve eko...

VL
PV
prcko.vita
16:01 23.07.2021.

Samo pošaljite te stare dizele nama na istok. Mi ionako ne dišemo isti zrak niti imamo isti standard.

VL
Avatar bimbopus
bimbopus
05:51 23.07.2021.

Masimalo smanjiti promet robe brodovima , kamionima , avio promet , ograničiti upotrebu automobila bez obzira na vrstu pogonskog goriva jer i elektriku proizvode i utjeću na okolinu , smanjiti djelatnost u poljoprivredi , proizvodnji nepotrebnih proizvoda kojima su zatrpanene trgovine a naposlijed i smetišta , usporiti ovaj način života koji je usmjeren samo jednom cilju a to je novac , zatvoriti burze i takav naćin financiranja ekonomije , ograničiti broj djece u najmnogoljudnijim državama jer ih ne mogu zbrinuti i prehraniti . Gore navedeno provesti žurno jer već dobrano kasnimo , ah da zabraniti klimauredjaje , liftove neka stanovništvo hoda jer je pretilost rak rana razvijenih društva ljudi ajmo mi opet u pećine , ,upit bobice i mlatiti se toljagama , živjeli naši zeleni ekstremisti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.