Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE

Macron: Suverenitet u Europskoj uniji treba jačati proizvodnjom

Opening of the Conference on the Future of Europe
Foto: Philipp von Ditfurth/DPA/PIXSELL
1/3
10.05.2021.
u 19:44

Postali smo veliko tržište potrošača, ali moramo postati proizvođači, rekao je francuski predsjednik

Svaki put kad je ovisna o vanjskom svijetu Europa je podijeljena i stoga u budućnosti treba jačati svoj suverenitet u smislu da se zna brinuti sama za sebe, ali i da zna sama proizvoditi, ne samo kupovati tuđe proizvode. Naglasio je to francuski predsjednik Emmanuel Macron na svečanoj inauguraciji Konferencije o budućnosti Europe jučer u Strasbourgu.

– Postali smo veliko tržište potrošača, ali moramo ponovno postati proizvođači. Zajednica velikih znanstvenika, velikih industrijalaca, poduzetnika, velikih umjetnika. Jer, proizvodnja na našem teritoriju jamči naš suverenitet i štiti naš europski model. Taj suverenitet, kulturni, akademski, industrijski, istraživački suverenitet, je ključan. Osvajanje tog suvereniteta ponekad znači vraćanje stvari koje smo dopustili da nam skliznu iz ruku – rekao je francuski predsjednik Macron.

Konferencija o budućnosti Europe zamišljena je kao niz događaja i svojevrsna demokratska platforma za sudjelovanje građana iz svih dijelova EU u promišljanjima o reformi Europske unije. Plenarna skupština Konferencije o budućnosti Europe bit će sastavljena od 54 predstavnika Vijeća Europske unije (po dvoje iz svake države članice), troje predstavnika Europske komisije te 108 predstavnika Europskog parlamenta, 108 iz svih nacionalnih parlamenata i 108 predstavnika građana.

VIDEO Plenkovićeva poruka za veliki koncert Vax Live

Komentara 2

KI
kit1772
07:57 11.05.2021.

ako smo sta naucil iz ove krize a to je da ovisnost o kini vodi samo propasti i vjerovatno trecem svjetskom ratu .. u se i u svoje kljuse sto kazu .. svaka zemlja ako misli da ne zavisi o drugima mora da ima sve u svojoj proizvodnji od hrane lijekova itd itd

KI
kit1772
08:00 11.05.2021.

interesantno da samo pojedine novine u svijetu su izvjestili o kineskom raportu iz 2015 godine koji je nedavno procurio u javnosti a koji govori o upotrebi covid virusa u bioloskom ratu.. vujerovatno me i ovdje cenzura ceka kao i obicno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije