Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Macron je prvi državnik koji u ratnu križaljku uvodi i interes Rusije

Za završetak rata Rusija bi morala jamčiti Ukrajini da će joj vratiti teritorij i tražiti mirna rješenja za sporna pitanja

Komentari 10

DU
Deleted user
09:16 05.12.2022.

Prvo, Rusija je podivljala, isto kao i Srbija prije 32 godine. Drugo, Ukrajina ne može i da izvršna vlast hoće, jamčiti više sigurnost ruskom stanovništvu i dijelu ukrajinskog koje je stalo na stranu Rusije u ratu. Treće, Putin je proveo "referendum i priključenje" okupiranih dijelova Ukrajine. To bi značilo da poništava aneksiju, stvar nakon ogromnog razaranja vraća na start i sebi potpisuje smrtnu presudu. Prijedlog je unaprijed osuđen na propast.

VL
Avatar fidelio
fidelio
09:04 05.12.2022.

To je samo ispipavanje druge strane i pokušaj da ponovno budu relevantni nakon što su se osramotili u pregovorima prije rata. Rusija je već dobivala jamstva, da se NATO neće širiti, da će ruska manjina dobiti svoja prava... Slično kao i ruska obećanja da neće napasti, NATO sigurnosna jamstva možeš okačiti mački o rep.

VL
ST
stefj
09:14 05.12.2022.

To zapravo zapad nagovara Ukrajinu da se odrekne teritorija, ništa drugo. A to se nešto sada ubacuju Francuska i Njemačka da ispadne da EU igra neku ulogu, makar ih se zapravo ništa ne pita... Ovaj rat je razotkrio puno toga, naročito loše odluke EU birokracije, prvenstveno Njemačke. Otkrio je koliko je EU slaba i ovisna, bilo o Rusiji, bilo o Kini, bilo o SAD-u. Sve je samo pokazalo koliko je situacija i puno gora nego što se mislilo, da EU puno više zaostaje za Amerikom i Azijom nego što su podaci pokazivali. Pa nije bez veze što se više ništa ne proizvodi ovdje, nije bez veze što nitko iz EU nije iznjedrio nekog globalnog tehnološkog lidera već nekoliko desetljeća... A čini se da će situacija biti samo još gora, forsira se skupo u zeleno, a već onako nitko izvan EU-a to ne želi niti ne može platiti...

VL
RO
romobil
10:09 05.12.2022.

Interes Rusije? Interes Džingis kana

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
17:50 05.12.2022.

Sva priča oko pregovora i primirja je samo pomaganje Putinu i Rusiji da pobijedi u ovom ratu. Rusija neće pristati na primirje ako se ne uključi ukidanje sankcija, ako se od nje traži povlačenje vojske iz Ukrajine i poništavanje aneksije. Dugotrajno primirje će vjerojatno omogućiti Rusiji da obnovi korelaciju snaga između sebe i Ukrajine koja je prirodni rezultat relativnih veličina i gospodarskih kapaciteta tih zemalja - drugim riječima, Rusija će vjerojatno povratiti svoje inherentne vojne prednosti u odnosu na Ukrajinu u godinama nakon primirja. I to zato što će zapad smanjiti vojnu pomoć Ukrajini. Scholz, Makron, Orban i Milanović su predvodnici takve politike.

VL
Avatar southman
southman
09:20 05.12.2022.

Sve će se to odjednom naprasno riješiti kao i rat u BiH !

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:41 05.12.2022.

Macron je predložio plan u čiju realizaciju niti sam ne vjeruje.

VL
DU
Deleted user
09:04 05.12.2022.

Postavlja se pitanje zašto i zbog čega je između agresora i žrtve, demokratski Zapad stao je na stranu žrtve, što nije činio u svim takvim prilikama do sada.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.