Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pula

Mačke lutaju Uljanikom u potrazi za ljudima koji su ih hranili godinama

Foto: Privatni album
1/6
16.05.2019.
u 21:46

U zatvorenom pulskom brodogradilištu je ostalo više od 200 odraslih mačaka, a puno je i mačića koji su nedavno došli na svijet, pomažu im volonteri pulske udruge Fido

U pulskom brodogradilištu Uljanik sve je utihnulo, čuje se samo tužno mjaukanje mačaka koje su ostale same, bez društva i hrane koju su im svaki dan donosili radnici.

Traje ta veza mačaka i radnika brodogradilišta godinama, neke od njih radnici su ponijeli svojim kućama. Praznim škverom sada izgubljeno luta velik broj odraslih maca, volonteri kažu da bi ih moglo biti i više od 200, puno je i mačića koji su nedavno došli na svijet. Pomažu volonteri koliko mogu, nose hranu i hvataju mačke za kastraciju.

– Svake srijede idem u Uljanik s lovilicama i transporterima te hranom koju skupim preko tjedna. Obilazim sve punktove gdje su nekad radnici hranili mace. Nahranim ih sve, pokupim 5 ili 6, koliko se dogovorim s veterinarom. Odnesem ih u veterinarsku ambulantu gdje ih drugo jutro kastriraju. Tu su do petka, kad ih vraćam u Uljanik i opet sve obilazim i hranim. To radim od početka godine – kaže nam Dijana Bekić, predsjednica udruge Fido. Trošak kastracije plaća grad Pula, ali za hranu i ostale potrepštine stalno se snalazi.

Foto: Privatni album

– Sterilizirano je 60 mačaka, 10 smo smjestili u naše malo sklonište u udruzi Fido i od njih smo tri udomili. Za ostale nemamo rješenje jer nemamo mjesta. Kad bismo mogli nabaviti barem tri brodska kontejnera, stupove i žicu da ogradimo prostor gdje će biti kontejneri, sve bi ih odnijeli iz Uljanika – kaže D. Bekić. Pomoć za kontejnere tražit će i od grada, ali sama neće moći. Njezinom pozivu za pomoć do sada se nije odazvao nitko od Puljana, a osim maca iz brodogradilišta udruga Fido brine se o 43 psa i 16 mačaka.

– Dodatni prostor za mace iz Uljanika nemamo i bez kontejnera koje sami ne možemo nabaviti one ostaju ovdje – kaže nam predsjednica udruge.

Udruzi Fido možete pomoći i hranom, a novčane donacije uplatiti na žiroračun HR9223400091110911734. Dodatne informacije možete dobiti na 092/36-78-222.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Untouchable
Untouchable
05:13 17.05.2019.

IDS svaki po jednu doma. Ipak je to vaša ostavština

KO
koki
23:27 16.05.2019.

Da su vise radili a manje se zabavljali sa mackama, danas ne bi kukali. U normalnim okolnostima je u proizvodnji. upravi ili na zemljistu ozbiljne firme nezamislivo vidjeti i jednu macku a kamo li na stotine. Te macke govore visee od sindikata, uprave i politicara zajedno

Avatar Tračalo
Tračalo
23:02 16.05.2019.

Te mačke su neodgovorni radnici Uljanika davno donijeli od svoje kuće da ih ne bace. Sad su ih trebali ponijeti sa sobom na burzu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije