Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klupko Fimi medije

Maček: Sanaderu su svaki mjesec dolazili talijanski dizajneri

ratko maček
Foto: Arhiva VL
1/3
22.04.2011.
u 11:00

"Donijeli bi mu dva odijela te uzimali mjeru za nova. Volio je marku Brioni"

Svaki mjesec u središnjicu HDZ-a dolazila su dva talijanska dizajnera koja su šefu stranke Ivi Sanaderu donosila odijela. Talijani bi svaki put donijeli po dva odijela i potom uzeli mjeru za nova. Dizajneri su Sanaderu dolazili redovito od 2003. godine. Navodno se radilo o odijelima marke Brioni, za koje je Sanader znao govoriti da mu jedina dobro stoje.

Besplatni šoping

Tako barem u istrazi tvrdi jedan od tada najbližih Sanaderovih suradnika Ratko Maček. Tko je i čijim novcem Sanaderova odijela platio ne zna, ali pretpostavlja da ih je platio Mladen Barišić jer je taj bivši ravnatelj Carine i rizničar HDZ-a bio zadužen za takve poslove. Neslužbeno doznajemo da je Barišić plaćao šoping za još neke članove vladajuće stranke. Jedna je od njih i Bianca Matković. Voljela je “pustošiti” po Heruc galeriji i Linei, a račune bi uvijek podmirivao Barišić. Navodno je upravo Matković radila popis i određivala članove stranke koji su imali pravo uživati u privilegiji “besplatnog” šopinga.

Bivši glasnogovornik HDZ-a trenutačno je u središtu pozornosti istražitelja. U ožujku je, doznajemo, ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka. Samo nekoliko mjeseci prije, u vrijeme kada je Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i rizničar HDZ-a, o kriminalnim radnjama vezanim uz izvlačenje novca “progovorio” pred istražiteljima, Maček je tvrdio da ne zna ništa o Fimi mediji. Netočno!

Mačekovu ulogu u operaciji HDZ-ova kupovanja lokalnih medija prljavim novcem, koliko je poznato, raskrinkao je njegov prijatelj – odvjetnik Pero Lozica. Naime, nezadovoljan pisanjem Hrvatskog lista, bivši premijer Ivo Sanader rekao je u jesen 2007. Mačeku da nađe nekoga preko koga će kupiti taj tjednik.

Cijelu priču o Ratku Mačeku, te o tome kako je preuzet Hrvatski list pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

 

Komentara 72

SA
sargu123
21:18 22.04.2011.

Ma vidi ti ovog ljigavca , ovu humanoidnu kreaturu kaj priča ! A do nedavno je Sanaderu svakodnevno lizao pakšu i klanjao mu se do poda pa i niže . FUJ FUJ FUJ ! Gad odurni.

PO
ponekad
16:37 22.04.2011.

22.04.2011. u 16:09h fiorano je napisao/la: Pitam se zašto je ovaj čovjek još na slobodi? +++++ a priupitaj se zašto su na slobodi jaca,kaljmeti,šuki,milinović,šekso i ostali.........iz hadeze-lopovske.......

OB
-obrisani-
20:57 22.04.2011.

Maček go.vnu brat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije