Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunska afera

M. Lulić: Ponovno bih potpisao takav ugovor, nije mogao biti bolji!

'10.01.2011. Karlovac - Mile Lulic ravnatelj Tehnicke skole Karlovac. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
11.01.2011.
u 10:14

U slučaju stanice za pregled vozila tereti se za štetu od 8,6 mil. kuna. On tvrdi da nema govora o zloporabi položaja

- Tehnička škola sigurno nije oštećena i nema govora o zloporabi položaja. Još sam jednom pregledao čitavu dokumentaciju iz devedesetih godina i mogu samo reći da bih ponovo potpisao takav ugovor. U to vrijeme nije mogao biti bolji i povoljniji za školu, odgovara ravnatelj Mile Lulić, protiv kojeg je policija 5. siječnja podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je u desetogodišnjem razdoblju oštetio Tehničku školu za više od 8,6 milijuna kuna.

Razgovori u policiji

Tereti ga se da je 2001. sklopio ugovor s tvrtkom iz Zagreba o poslovno-tehničkoj suradnji vezano uz stanicu za tehnički pregled vozila te se odrekao četrnaest posto prihoda koji su pripadali školi. Po kaznenoj prijavi, koju je policija proslijedila Županijskom državnom odvjetništvu, tvrtka iz Zagreba nakon potpisivanju ugovora s Tehničkom školom sklopila je ugovore i s dvije karlovačke tvrtke. Kazneno su prijavljene i četiri Karlovčanke, direktorice spomenutih tvrtki. Mile Lulić, koji se s optužbama susreo nakon povratka iz engleskog Bristola, zasad ne želi govoriti o kojim je tvrtkama riječ i drugim detaljima. Poručuje samo da će se vrlo brzo utvrditi da je istina sve što govori. Iznenađen je podizanjem kaznene prijave. Posebno što se sve to događalo u vrijeme kada je bio na službenom putu u Engleskoj. Kaže da je prije toga bio nekoliko puta na obavijesnom razgovoru u policiji. Nije ni slutio da će se daljnja istraga okrenuti u tom smjeru, odnosno da će ga teretiti za milijunsku štetu.

– Da tada nisam potpisao taj ugovor, škola bi ostala bez zgrade i stanice za tehnički pregled. To je bilo vrijeme privatizacije, mnogi su se rukama i nogama borili za taj prostor. Uspio sam u naumu da ostane u vlasništvu škole. Zaista ništa nije sporno u ugovoru, ali neka sada mjerodavni nastave svoj posao te vjerujem da će to i dokazati – napominje Mile Lulić, čiji je dolazak iz Engleske s nestrpljenjem dočekao i karlovački župan Ivan Vučić. Prvi čovjek županije bio je šokiran podizanjem kaznene prijave te objasnio da je u ugovoru potpisanom 1999. s aneksom dvije godine kasnije sve čisto.

Odlučuje Odvjetništvo

Sada je na potezu mjerodavno Županijsko državno odvjetništvo. Mora odlučiti hoće li se pokrenuti istraga i podignuti optužnice protiv četiri direktorice i Mile Lulića, koji je na čelu Tehničke škole Karlovac još od 1991. godine.

Komentara 1

LE
leptirica11
20:23 11.01.2011.

DA je sklon uzeti u zamjenu za ocjenu to su znali i vrabci na grani,još tada u doba dok je u istoj školi predavao povijest i marksizam...a dali se je sad okoristio ukoliko je bio u mogućnosti-pokazat će istraga...i još nešto na kraju teksta stoji netočna informacija jer mile lulić nije ravnatelj te škole od 91 VEĆ njen DIREKTOR od 1994... NIJE TO MOŽDA TOLIKO BITNO,ali i je jer točnost informacija za jedan VL trebala bi biti pravilo-a ne iznimka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije