Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ambicije

M. Balić: Boli me malodušnost 
i odlazak mladih iz Vukovara

'UNUTRASNJA  05.05.2013. VUKOVAR - Marijana Balic, kandidatkinja za dogradonacelnicu Vukovara Branimir Bradaric/Vecernji list                                    '
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
05.05.2013.
u 19:55

I sama 22 godine tragam za majkom. S time ću nastaviti dok se i posljednja osoba s popisa nestalih ne nađe, kaže Marijana

U poplavi najrazličitijih manje ili više poznatih imena koja će se naći na nekoj od brojnih izbornih lista u Vukovaru, jedno od najzanimljivijih je ono Marijane Balić (1981.) koja je kandidatkinja za dogradonačelnicu na koalicijskoj listi koju predvodi HDZ. Balić je sa svega devet godina osjetila sve zlo i strahote koje donosi rat. Ona je tijekom agresije na Vukovar ostala bez oba roditelja. Otac Mio je ubijen i njegovo je tijelo pokopano, dok o majci Milici već 22 godine ne zna ništa.

– Bila sam dijete i na sreću već od rujna nisam bila u Vukovaru. Međutim, moji roditelji su ostali i danas ih nema – kaže Balić koja je djetinjstvo provela u Zagrebu kod svoje tetke.

U međuvremenu završava fakultet i u Vukovar se vraća 2007. Uslijedila je potraga za poslom, pri čemu nailazi na brojne zapreke. Unatoč fakultetskoj diplomi i činjenici da je dijete poginulog branitelja, Balić dobiva redom odbijenice. Na kraju se ipak uspijeva zaposliti u županijskoj razvojnoj agenciji HRAST.

– Danas kada gledam Vukovar, boli me sva ova malodušnost, pesimizam te činjenica da mladi ponovno odlaze iz grada u potrazi za poslom jer u svom gradu ne vide budućnost za sebe i svoje obitelji. To želim promijeniti – istaknula je Balić dodajući da želi ljepši, sretniji i bogatiji grad, a samim time i sretnije i zadovoljnije građane.

Kao još jedan od svojih zadataka vidi i potragu za nestalima.

– I sama već 22 godine tragam za nestalom majkom. S time ću nastaviti dok se i posljednja osoba s popisa nestalih ne nađe. Toliko im barem dugujemo – zaključila je Balić.

>> \'Sadašnja vlast u Vukovaru bavi se prodavanjem magle\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije