Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez zaklona na kiši

Lya i Mila ostavljene na cesti, danima svi prolazili pored njih

Lya i Mila
Foto: Privatni album
1/13
01.06.2015.
u 21:18

Nemaju još ni šest mjeseci, pronađene su preplašene i gladne

Lya i Mila preživjele su prometnu cestu, preživjele su i dane u kojima je ljevala kiša, grmilo je i sijevalo.

Male kujice s nepunih šest mjeseci ostavljene su između Čačinaca i Zdenaca, u ravnoj Slavoniji, toliko ravnoj da ih ni nasred ceste nitko danima nije vidio. Prolazili su pored njih kao da ne postoje, ostavljali su ih gladne, mršave i uplašene. Sve dok tim putem nije prošao Tomislav, mladić koji ih je poveo svojoj kući, iako je znao da nema idealne uvjete za njih.

- Najvažnije je da više nisu na cesti. Trenutno su u dvorištu koje nije do kraja ograđeno pa kad nikoga nema kod kuće moraju u štagalj, da ne odlutaju – kaže Marija J. iz Čačinaca, koja je prva ugledala kujice i tražla pomoć, jer u njezinom dvorištu više nije bilo mjesta za napuštene životinje.

Kujice su zbog problema s probavom morale veterinaru, a Mila je i na terapiji jer ima piroplazmozu. Treba im kvalitetnija hrana, ampule za zaštitu, a čekaju ih i kontrolni pregledi. A s obzirom da su većinu dana same i zatvorene, traže i mjesto gdje bi mogle imati malo bolju skrb. Naravno, traže i zauvijek dom. Dodatne informacije možete dobiti na 091/92-94-089.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
22:49 01.06.2015.

Vi Snjezana Crnjevic ste najbolja novinarka na ovom portalu,definitivno.

ME
Merlin
23:14 01.06.2015.

je i mene dirne kad tako nešto pročitam, i skužim da se svaki put se iznenadim, skoro pa da ne mogu vjerovat da ima tako dobrih ljudi...pa onda moram još jednom pročitat...onda si mislim, valjda ima još nade za ovaj svijet, jer nekak sam sve više skeptičan?

LA
LANA555
21:49 01.06.2015.

Pozdrav decku koi je spasio te predivne peseke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije