Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Scholz napokon kancelarski
Povratak na članak

Lupio šakom o stol, spasio nuklearke i naljutio Zelene

"O, Bože, to je potrajalo. Nakon mnogo povuci-potegni kancelar Olaf Scholz okončao je težak koalicijski spor vezan za rad njemačkih nuklearnih elektrana. Pokazao je moć koja proizlazi iz njegovih ovlasti", komentira Der Spiegel.

Komentari 18

Avatar zidam spremno
zidam spremno
16:04 19.10.2022.

“… i naljutio Zelene”. Ovo mi je sasvim dovoljno da mi popravi dan. Uopce nije bitno o cemu se radi, ali ako se Zeleni ljute, to znaci da se dogadja nesto dobro..

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:53 19.10.2022.

Zeleni su u vecini paraziti. Ja razumijem potrebu za ocuvanjem prirode i okolisa, ali danasnji zeleni woke su uglavnom birokratski paraziti.

VL
DU
Deleted user
16:37 19.10.2022.

Sjećam se kako su mi još 1993. prijatelji iz RWE (dok ta tvrtka nije niti sanjala da će se obresti u HR) pričali kako zadnji pfening daju za nove i jače filtre svojih termoelektrana, neznatno smanjujući ionako malu emisiju štetnih čestica, a o nuklearnim elektranama ne smiju niti sanjati, dok s druge strane Rajne, na puškomet, koče se na desetke nuklearnih elektrana koje onda izvoze struju u Njemačku. A s novcem za te filtre mogli bi u Kini smanjiti njihovu emisiju štetnih plinova značajno. Mislim, stvarno pametna politika. Već 30 godina i više. Jednom je moralo puknuti. Glupo zvuči, ali Putin će još iz nas Europljana izvući naše najbolje ideje i djela do kojih sami nismo znali doći.

VL
DU
Deleted user
16:54 19.10.2022.

U moru svjetske shizofrenije ohrabrujuće zvuči da se referentna cijena plina (TTF futures) strmoglavila s kolovoškog vrhunca od 360 na današnjih 113 E.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:29 19.10.2022.

Nuklearne elektrane nisu nuklearne bombe. Najmanje štete okolišu od svih elektrana, nešto malo zbog postrojenja za rashlađivanje. Tamo praktički i nema radijacije. Greške mogu nastati samo ako se potpuno neukim ljudima dozvoli da njima upravljaju. Fukushima je stradala jer niti direktor centrale niti šef japanske agencije za atomsku energiju nisu o tom poslu baš ništa znali već su bili političari bez ikakvog tehničkog znanja. Financijski mešetari. Pa kada je zagustilo nisu znali da treba uspostaviti dovod struje koji je bio prekinut potresom kako bi se mogao hladiti reaktor. Beskorisni idioti i štetočine. I reaktor je eksplodirao. Černobil je bio posljedica sovjetskih ideja da ostave "otkriven" reaktor radi lakšeg vađenja plutonija za bombe. Pa su dozvolili da u jednoj noćnoj smjeni rade bez voditelja koji poznaje proces i izvodili su riskantu "vježbu" koju je naredio neznalica. Više se danas takve nuklearke ne grade. I na jednom savjetovanju na FER-u u Zagrebu o ekologiji došli su i kolege zeleni. Između tema i bila je tema o vjetroelektranama. Kolegica iz Danske je držala kratko izlaganje o danskim iskustvima s vjetroelektranama. Na žalost ona je pričala pripovjetke. I kad je rekla da su vjetroelektrane najbolje za okoliš nisam to mogao progutati. Pa sam vrlo blago joj kazao da svaka ptica koja uđe u vrtlog lopatica bude sasječena do smrti a iritantni zvukovi visokih frekvencija njezinog rada predstavljaju opasnost i po ljude. Danas se prekida rad za seobe ptica selica.

VL
DU
Deleted user
21:59 19.10.2022.

evo rjesili smo i ovu krizu sad ce njemacka da izvozi struju po europi i u ukrainu

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
20:13 19.10.2022.

Zeleni su najveće zlo. Niko se na zapadu ne zalaže da za pošumljavanje. CO2 je energija za šume .

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
16:05 19.10.2022.

Zar nije nuklearna energija odnedavno zelena energija? A da se ipak rashladni tornjevi oboje u zeleno, da vuk bude sit i ovca cijela.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
16:03 19.10.2022.

Lupio šakom o stol. - otkuda taj balkanski običaj u jednoj Njemačkoj?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.